Ο Astronio παρουσιάζει το Σάββατο στην Πάτρα το νέο του βιβλίο

01.12.2021 / 10:19
18222294_289368364842050_6658202154065809756_n

Ο Παύλος Καστανάς, Αστροφυσικός και δημιουργός του καναλιού ASTRONIO στο Youtube, παρουσιάζει αυτό το Σάββατο στην Πάτρα το νέο του βιβλίο «Προς τ’ άστρα – Ένα μαγευτικό ταξίδι στον κόσμο της Αστροφυσικής», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Κάκτος». Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021, ώρα 16:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου ΑΣΤΗΡ.

Μάλιστα, για το βιβλίο του θα μιλήσει και ο Πατρινός αστροφυσικός και Επίτιμος Διευθυντής Ευγενιδείου Πλανηταρίου Διονύσης Σιμόπουλος.

Επίσης, στην εκδήλωση θα μιλήσουν και οι:

Μαίη Σταθοπούλου, Εικονογράφος του βιβλίουΔημήτρης Θεοδοσόπουλος, Χημικός & δημιουργός του διαδικτυακού καναλιού “Smart Chemistry”

Την παρουσίαση θα συντονίσει ο Γιώργος Προεστός, Φιλόλογος-Επιμελητής βιβλίων των Εκδόσεων Κάκτος.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι εισερχόμενοι στον χώρο πρέπει να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού και οι ηλικίες 4-17 να επιδείξουν βεβαίωση self test 24 ωρών πριν την παρουσία τους στον χώρο.

Προς τ’ άστρα
Ένα μαγευτικό ταξίδι στον κόσμο της Αστροφυσικής

Ο Astronio παρουσιάζει το Σάββατο στην Πάτρα το νέο του βιβλίο 2

Από τα αρχαιότατα χρόνια ο άνθρωπος έστρεφε το βλέμμα του προς τ’ άστρα, κατακλυσμένος από συναισθήματα δέους και απορίας: Tι ήταν άραγε αυτά τα μικροσκοπικά ουράνια φώτα που συντρόφευαν τις νύχτες μας; Τους τελευταίους αιώνες η ανθρωπότητα έχει σημειώσει τεράστια επιστημονική πρόοδο. Εξηγήσαμε τη φύση των αστέρων και κατανοήσαμε εις βάθος τις διεργασίες που συμβαίνουν στο εσωτερικό τους, ενώ τα διαστημόπλοιά μας ταξίδεψαν μέχρι τα πέρατα του ηλιακού μας συστήματος. Αλλά δεν σταματήσαμε εκεί. Έχουμε πλέον τη δυνατότητα μέσα από τις παρατηρήσεις μας να ταξιδεύουμε νοητά και να μελετάμε αντικείμενα που βρίσκονται δισεκατομμύρια έτη φωτός μακριά από εμάς, δισεκατομμύρια χρόνια στο παρελθόν.

Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα μαγευτικό ταξίδι στον κόσμο της Αστροφυσικής και των εντυπωσιακότερων πτυχών της. Μέσα στις σελίδες του ξεδιπλώνονται οι εξωτικές συνθήκες των πλανητών του ηλιακού μας συστήματος, η προσπάθεια εύρεσης νέων «κόσμων», η επική ιστορία της γέννησης και του θανάτου των αστέρων, οι μυστηριώδεις μαύρες τρύπες και τα υπέρλαμπρα κβάζαρ, το παρελθόν και το μέλλον του Σύμπαντος, η αναζήτηση εξωγήινης ζωής και πολλά ακόμα συναρπαστικά κεφάλαια της Αστροφυσικής και της Αστρονομίας.

Μέσα από απλές εξηγήσεις των φυσικών φαινομένων και πλούσια εικονογράφηση, ο αναγνώστης θα γνωρίσει τη γοητεία της διαστημικής εξερεύνησης και θα μπορέσει να κατανοήσει καλύτερα από ποτέ τη θέση του ανθρώπου μέσα στο Σύμπαν.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα