Ο «Αρίσταρχος» – Ο πρώτος επίγειος σταθμός του «ευρυζωνικού δικτύου του Διαστήματος»

29.07.2021 / 19:49
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ka 15

Αποτελεί μια κορυφαία στιγμή για την περιοχή του Χελμού και των Καλαβρύτων και μια επανάσταση στις νέες τεχνολογίες των επικοινωνιών.

«Είναι ένα παράθυρο στο μέλλον, μέσω του Τηλεσκοπίου ‘Αρίσταρχος’, του δεύτερου μεγαλύτερου Τηλεσκοπίου στην Ευρώπη και του μεγαλύτερου στα Βαλκάνια», όπως επισήμανε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος.

Όλα τα γνωστά δορυφορικά συστήματα μπαίνουν, πλέον, μέσω του προγράμματος SkyLight, σε τροχιά διασύνδεσης με τον ίδιο τρόπο που διασυνδέονται σήμερα τα επίγεια -γνωστά μας- δίκτυα σταθερών και κινητών επικοινωνιών. Αποκτούμε, έτσι, περισσότερες δυνατότητες και μεγαλύτερη ταχύτητα και ασφάλεια στη μετάδοση πληροφοριών.

Και έτσι, ο «Αρίσταρχος» στην κορυφή του Χελμού, αποκτά, πλέον, κομβικό ρόλο καθώς επελέγη από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος ως ο πρώτος επίγειος σταθμός του «ευρυζωνικού δικτύου του Διαστήματος».

Στον «Αρίσταρχο» βρίσκονται ήδη επιστήμονες της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας οι οποίοι διεξάγουν πειράματα με το Τηλεσκόπιο και τον γεωστατικό δορυφόρο AlphaSAT.

Παράλληλα, το προσεχές Σάββατο 31 Ιουλίου 2021, στις 11 το πρωί, στο «Πέτρινο» κτίριο, στην κεντρική πλατεία Καλαβρύτων, μετά την παρουσίαση της έκθεσης Ντελακρουά, εκδήλωση που οργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλαβρύτων, θα γίνει και η παρουσίαση του προγράμματος SkyLight, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Δρ. Αθανάσιου Στάβερη.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα