Ο αποχαιρετισμός του Δημάρχου Δυτ. Αχαϊας Σπύρου Μυλωνά στον αείμνηστο Θανάση Σαφάκα

31.12.2020 / 10:49
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Μυλωνάς-Σαφάκας

Με μια συγκινητική ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο facebook αποχαιρέτισε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς τον εκλιπόντα καθηγητή του Πολυτεχνείου Πατρών Θανάση Σαφάκα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μυλωνάς συνδέονταν με τον Σαφάκα ως φοιτητής του στο Πολυτεχνείο. Στη συνέχεια οι δύο τους αντάμωσαν ξανά όταν ο Σαφάκας υπηρέτησε ως πρόεδρος του ΔΕΔΔΗΕ την περίοδο που ο νυν Δήμαρχος ήταν ανώτατο στέλεχος της ΔΕΗ.

Η ανάρτηση Μυλωνά έχει ως εξής:

«Κοινοποιώ με θλίψη την ανάρτηση του Αξιότιμου Καθηγητή κου Σταύρου Κουμπιά με την οδυνηρή είδηση της απώλειας του σεβαστού μου Καθηγητή, του αγαπητού μου τ. Προέδρου του ΔΕΔΔΗΕ και του εξαιρετικού φίλου, συμπολίτη και ανθρώπου Αθανάσιου Σαφάκα. Ενός Ανθρώπου, επιστήμονα, προοδευτικού, μαχητή της ζωής, της επιστήμης και της κοινωνίας.

Άνθρωπος βαθύτατα ευαίσθητος, με μοναδικό και πηγαίο χιούμορ, που αγωνίστηκε σκληρά στη ζωή του και από φτωχό αγροτόπαιδο από τα χωριά της Αμφιλοχίας έφτασε σε υψηλά επίπεδα διακονίας της επιστήμης στα Πανεπιστήμια της Γερμανίας και στο δικό μας Πανεπιστήμιο, στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, στο οποίο ανακηρύχτηκε Πρύτανης.

Είχα την τύχη να τον γνωρίσω ως Καθηγητή, ως Πρόεδρο του ΔΕΔΔΗΕ και ως απλό πολίτη. Σχεδιάζαμε να σχολιάσω και εγώ την αυτοβιογραφία του που ετοίμαζε. Νοιώθω και τώρα μαζί με την θλίψη μου, την απλότητα του, το χαμόγελο του, την ταπεινότητα του, την περιέργεια και το ενδιαφέρον του για τα κοινά, τον ΔΕΔΔΗΕ και την κοινωνία, την ευγένεια του, την ειλικρίνεια του, την καθαρότητα της σκέψης του και την αγάπη του για την επιστήμη του, τους φοιτητές του και το Πανεπιστήμιο. Υπήρξε πράγματι ένας εξαιρετικός άνθρωπος, άνθρωπος από αυτούς που πάνε την επιστήμη και την κοινωνία μπροστά.

Αγαπητέ μου, Σεβαστέ μου Καθηγητή, σε ευχαριστώ πολύ για όσα μας δίδαξες και μας πρόσφερες. Αναπαύσου εν ειρήνη. Οι αρχές και οι αξίες σου θα μείνουν ως παρακαταθήκη στο Πανεπιστήμιο, στην ακαδημαϊκή κοινότητα, στους φοιτητές σου και σε όλους εμάς που είχαμε την τύχη να σε γνωρίσουμε από κοντά. Καλό σου ταξίδι. Συλλυπητήρια και δύναμη στην οικογένειά σου.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα