Ο Αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος είναι ο νέος Αρχηγός της Πυροσβεστικής – Ποια η σχέση του με την Ηλεία

28.01.2022 / 9:29
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
rapanos

Ο Αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος, είναι ο νέος Αρχηγός της Πυροσβεστικής με απόφαση του ΚΥΣΕΑ.

Ο κ. Ράπανος διαδέχεται, τον αποστρατευθέντα Αρχηγό αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη, στον οποίο απονεμήθηκε ο βαθμός του Στρατηγού εν αποστρατεία και ο τίτλος του Επίτιμου Αρχηγού του Π.Σ.

Ο κ. Ράπανος είναι πατέρας δυο παιδιών, μπορεί να γεννήθηκε στο Πανόραμα Κορινθίας το 1965, ωστόσο διατηρεί στενούς δεσμούς με την Ηλεία, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από εκεί έλκει την καταγωγή της η σύζυγος του και ο ίδιος έχει υπηρετήσει κατά το παρελθόν στην περιοχή.

Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1991 και το έτος 1998 αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας με το βαθμό του Ανθυποπυραγού. Υπηρέτησε σε επιχειρησιακές και επιτελικές θέσεις ευθύνης, ενώ το 2020 προήχθη στο βαθμό του αντιστράτηγου και ανέλαβε χρέη Επιτελάρχη Πυροσβεστικού Σώματος.

Ελαβε ηθικές αμοιβές, ενώ τιμήθηκε με πολλά μετάλλια, παράσημα και δια μνημονεύσεις, μεταξύ άλλων του ανώτερου Ταξιάρχη της Τιμής, του ανώτερου Ταξιάρχη του Φοίνικα, Πυροσβεστικής Αξίας Α΄ Τάξης, του Αστέρα Αξίας και Τιμής και της Αξίας και Τιμής Α΄ Τάξης.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα