Ο ανταποκριτής του Sky News από τα Τέμπη: «Αυτό κάποτε ήταν ένα βαγόνι τρένου, απόλυτα φρικτό» – ΒΙΝΤΕΟ

02.03.2023 / 15:26
FqMqKXDXsAE-B79

Ο ανταποκριτής του SkyNews, Άνταμ Πάρσον, βρίσκεται στον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη και μεταδίδει μέσα από το βρετανικό δίκτυο όλες τις εξελίξεις.

Σε άρθρο του περιέγραψε το πώς έγινε το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα αλλά και τις προσπάθειες των διασωστών κατά την επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού.

Ο Άνταμ Πάρσον έγραψε και για τη συζήτηση που έχει ξεκινήσει με το «εάν είναι πραγματικά η ευθύνη ενός και μόνο ατόμου ή απλώς ένα αναπόφευκτο αποτέλεσμα ενός δικτύου που είναι, σε σύγκριση με άλλα ευρωπαϊκά σιδηροδρομικά δίκτυα, ξεπερασμένο και ευάλωτο σε ανθρώπινα λάθη».

«Οι καταστροφές -ιδιαίτερα οι καταστροφές που θα μπορούσαν να αποφευχθούν, και ιδιαίτερα τα δυστυχήματα των τρένων- ακολουθούνται από περιόδους ενδοσκόπησης και αμφισβήτησης. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτό είναι απαραίτητο.

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτό που συνέβη εδώ, καμία δικαιολογία για την καταστροφή που γεμίζει αυτό το πεδίο, για τους νεκρούς, τους ετοιμοθάνατους και τους τραυματίες. Δεν έπρεπε να είχε συμβεί. Η πρόκληση για την Ελλάδα είναι πώς θα διασφαλίσει ότι δεν θα ξανασυμβεί ποτέ», σημειώνει μεταξύ άλλων.

Ο Άνταμ Πάρσον μέσα από το Twitter του μοιράστηκε στιγμιότυπα από το σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη. Το πρωί δημοσίευσε φωτογραφία από τις εργασίες που ξεκίνησαν το πρωί, η οποία απεικονίζει το μοιραίο τρένο και τους γερανούς που έχουν σπεύσει από την πρώτη στιγμή. 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα