Παρασκευή, 24.09.2021, 6:22 μμ

Ο Άγγελος Τσιγκρής ζητά την παράταση της αναστολής των συμβάσεων εργασίας στον ξενοδοχειακό κλάδο

28.06.2021 / 12:24
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
aggelos-tsigkris-neos

Ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, κατέθεσε Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών, με την οποία ζητά την παράταση της δυνατότητας αναστολής των συμβάσεων εργασίας για τους απασχολούμενους στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Σύμφωνα με την Επιστολή του Αχαιού βουλευτή:

“Οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Αχαΐας, αλλά και ολόκληρης της χώρας, υπέστησαν μεγάλο οικονομικό πλήγμα τους τελευταίους δεκαπέντε μήνες, εξαιτίας της πανδημίας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές από τις επιχειρήσεις του κλάδου δεν θα μπορούσαν να επανεκκινήσουν τη δραστηριότητα τους, στην περίπτωση που δεν είχαν ληφθεί τα μέτρα στήριξης όπως η δυνατότητα αναστολής των συμβάσεων εργασίας του προσωπικού, σε συνδυασμό με την αναστολή καταβολής των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών. 

Η ενδεχόμενη άρση του μέτρου της αναστολής των συμβάσεων εργασίας του προσωπικού εντός του Ιουνίου, θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε πολλές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, αφού θα αναγκαστούν να αναλάβουν ολόκληρο το κόστος μισθοδοσίας και ασφάλισης του προσωπικού. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι ξενοδοχειακές κρατήσεις σε επίπεδο Αχαΐας δεν υπερβαίνουν σήμερα το 40%, με αποτέλεσμα να δημιουργείται έντονη ανησυχία στους επιχειρηματίες του νομού”.

Kλείνοντας την Επιστολή του, ο Αχαιός βουλευτής αναφέρει χαρακτηριστικά: “Συνεπώς, η παράταση του παραπάνω μέτρου για τους επόμενους δύο μήνες είναι απαραίτητη για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας τους”._

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ: 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα