Παρασκευή, 12.08.2022, 5:13 μμ

Ο Άγγελος Τσιγκρής φέρνει στη Βουλή τις ελλείψεις του Κέντρου Υγείας Ερυμάνθειας

22.12.2020 / 10:01
image

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας αναφορικά με τις ελλείψεις και τα λειτουργικά προβλήματα του Κέντρου Υγείας Ερυμάνθειας. 

Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

«Η εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ερυμάνθειας είναι απαραίτητη, αφού αποτελεί μια από τις πιο απομακρυσμένες υγειονομικές μονάδες της Αχαΐας, η οποία συμβάλει καθοριστικά στην παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε ολόκληρο το δήμο Ερυμάνθου και ειδικότερα στις περιοχές της Τριταίας και Καλεντζίου. 

Ωστόσο, το Κέντρο αντιμετωπίζει ελλείψεις και προβλήματα, τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, προκειμένου να συνεχίσει να παρέχει αξιοπρεπούς επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες. 

Συγκεκριμένα, η αναπλήρωση των θέσεων γιατρών γενικής ιατρικής είναι απαραίτητη για την κάλυψη των εφημεριών, αφού έχουν δρομολογηθεί αποσπάσεις και συνταξιοδοτήσεις γιατρών στο άμεσο μέλλον. 

Ακολούθως, η πρόσληψη παιδιάτρου είναι επείγουσα, αφού ο εν ενεργεία παιδίατρος συνταξιοδοτείται στο τέλος του χρόνου. 

Επιπλέον, η πρόσληψη τριών τουλάχιστον νοσηλευτών είναι αναγκαία, αφού σήμερα υπηρετεί μόνο μια, με αποτέλεσμα να παρατηρείται δυσλειτουργία στις βάρδιες.

Από την άλλη μεριά, η αύξηση του πληρώματος ασθενοφόρου είναι εξίσου απαραίτητη, αφού το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί για την κάλυψη των βαρδιών, ενώ υπάρχουν ημέρες κατά τις οποίες το ασθενοφόρο δεν διαθέτει πλήρωμα. 

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι η απουσία γιατρών ειδικότητας -ιδιαίτερα οδοντιάτρου και ορθοπεδικού- δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας. 

Τέλος, η θέρμανση του κτιρίου χρήζει άμεσης αντικατάστασης, ενώ το υπάρχον ηλεκτρονικό σύστημα (υπολογιστές – wifi) απαιτεί συντήρηση προκειμένου να καταστεί λειτουργικό». 

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τον Υπουργό Υγείας: α) σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό την κάλυψη των ελλείψεων και την επίλυση των λειτουργικών προβλημάτων του Κέντρου Υγείας Ερυμάνθειας και β) πότε αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι ενέργειες αυτές.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα