Παρασκευή, 19.08.2022, 8:49 πμ

Ο Άγγελος Τσιγκρής φέρνει στη Βουλή την κατασκευή Ειδικού Σχολείου στο Αίγιο

14.12.2020 / 12:26
unnamed

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαϊας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής κατέθεσε ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με την οποία ζητά την κατασκευή σύγχρονου Ειδικού Σχολείου για τα άτομα με αναπηρία στο Αίγιο.

Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

“Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.) Αιγίου, είναι η απουσία -ανεξάρτητης και κατάλληλης για τις ανάγκες του- κτηριακής υποδομής, με αποτέλεσμα η διδασκαλία των μαθητών να διεξάγεται στο Εσπερινό Γυμνάσιο-Λύκειο της πόλης.

Η κατασκευή κατάλληλων και ειδικά διαμορφωμένων κτηριακών υποδομών πρέπει να αποτελέσει άμεση προτεραιότητα, αφού η πλειοψηφία των μαθητών του συγκεκριμένου ειδικού σχολείου είναι άτομα με νοητική υστέρηση, αυτισμό και κινητικές αναπηρίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο σχολείο, αποτελεί τη μοναδική δομή δευτεροβάθμιας ειδικής εκπαίδευσης στην Αιγιάλεια, που φιλοξενεί μαθητές από την ευρύτερη περιοχή.

Η κατασκευή ενός σύγχρονου Ειδικού Σχολείου στο Αίγιο, με σκοπό την ασφαλή στέγαση των μαθητών, είναι απαραίτητο να συνοδεύεται από κατάλληλες αίθουσες για μαθητές με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, από τουαλέτες για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, καθώς και από διδακτικές αίθουσες λογοθεραπείας και φυσικοθεραπείας.

Τέλος, για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου είναι απαραίτητη η κατασκευή νοσηλευτηρίου, αιθουσών φυσικής αγωγής και εκδηλώσεων, καθώς και γραφείων εκπαιδευτικών, διευθυντή, ψυχολόγου και κοινωνικού λειτουργού”.

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων:α) σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό την κατασκευή ενός σύγχρονου Ειδικού Σχολείου (Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης) στο Αίγιο και β) πότε αναμένεται να είναι έτοιμο το Ειδικό Σχολείο για τους μαθητές της Αιγιάλειας._

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα