Παρασκευή, 12.08.2022, 6:27 μμ

Ο Άγγελος Τσιγκρής φέρνει στη Βουλή τα μέτρα ενίσχυσης του ξενοδοχειακού κλάδου

10.12.2020 / 12:50
unnamed (1)

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών αναφορικά με τη λήψη μέτρων ενίσχυσης του ξενοδοχειακού κλάδου. 

Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

«Τα ξενοδοχεία -και ιδιαίτερα αυτά της δωδεκάμηνης λειτουργίας- έχουν δεχθεί μεγάλο οικονομικό πλήγμα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα τελευταία οικονομικά στοιχεία, που παρουσίασε πρόσφατα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), το τρίτο τρίμηνο του 2020, ο τζίρος του συγκεκριμένου κλάδου κατέγραψε μείωση 61.4%, σε σχέση με την ίδια χρονική περίοδο του 2019. 

Ειδικότερα για την Αχαΐα, οι απώλειες των επιχειρήσεων παροχής καταλυμάτων έφτασαν στο 44,5%, ενώ σημειώνεται ότι τα ξενοδοχεία που σήμερα παραμένουν ανοικτά, λειτουργούν με ελάχιστο προσωπικό και με σημαντικά μειωμένη επισκεψιμότητα εξαιτίας του δεύτερου κύματος της πανδημίας. 

Από την άλλη μεριά, δεν υπάρχει προοπτική ανάκαμψης του κλάδου κατά την εορταστική περίοδο, αφού οι ακυρώσεις αυξάνονται και οι κρατήσεις μειώνονται, ενώ είναι πιθανή ακόμη και η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό. 

Οι επιχειρηματίες του κλάδου βρίσκονται σε απόγνωση και οι οικονομικές τους αντοχές μειώνονται διαρκώς, αφού έχει ήδη προηγηθεί ένα δύσκολο οικονομικά εννιάμηνο. 

Συνεπώς, τα ξενοδοχεία -και ιδιαίτερα αυτά της δωδεκάμηνης λειτουργίας- της Αχαΐας, αλλά και ολόκληρης της χώρας, χρειάζονται  στήριξη, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κρίση που έχει προκύψει και να μην οδηγηθούν σε οριστικό κλείσιμο». 

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τον Υπουργό Οικονομικών: α)  σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό τη λήψη οικονομικών μέτρων ενίσχυσης των ξενοδοχείων και ιδιαίτερα αυτά της δωδεκάμηνης λειτουργίας και β) πότε θα εφαρμοστούν τα παραπάνω μέτρα._

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ:

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα