Ο Αγγ. Τσιγκρής ζητά  το ΚΕΤΧ να γίνει Σημείο Υποδοχής Οπλιτών

21.06.2022 / 18:13
KETX

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, με την οποία ζητάει την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού (Κ.Ε.ΤΧ.) Πάτρας.

Σύμφωνα με την Ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

“Το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού (Κ.Ε.ΤΧ.) της Πάτρας, αποτελεί βασική μονάδα υποστήριξης του Στρατού Ξηράς, που προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στην άμυνα της χώρας.

Το γεγονός αυτό καθιστά απαραίτητη την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του.

Συγκεκριμένα, θα πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για:

1) Τη συμπερίληψή του ως Σημείου Υποδοχής Οπλιτών, αποκλειστικά για τους νεοσύλλεκτους του Τεχνικού και των λοιπών Όπλων και Σωμάτων, που έχει προγραμματιστεί να κάνουν τη θητεία τους στο Κ.Ε.ΤΧ. μετά την ορκωμοσία τους.

2) Τη μετατροπή του σε Διακλαδικό Κέντρο Τεχνικής Εκπαίδευσης των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

3) Την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων του πολιτικού προσωπικού, με προτεραιότητα στους Εκπαιδευτές Τεχνικών Ειδικοτήτων.

4) Την αύξηση της χρηματοδότησης της Μονάδας, προκειμένου αφενός να πραγματοποιηθεί ο απαραίτητος εκσυγχρονισμός των κτιριακών εγκαταστάσεων του στρατοπέδου και αφετέρου να ανανεωθεί ο εξοπλισμός των Σχολείων Εκπαίδευσης.

5) Η δημιουργία Στρατιωτικού Φαρμακείου, που θα συντελέσει στην ουσιαστική στήριξη του πολιτικού και στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και των συνταξιούχων τους”.

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας,  σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό: α) την αναβάθμιση, τον εκσυγχρονισμό και την αύξηση της χρηματοδότησης του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού Πάτρας και β) τη συμπερίληψή του ως Σημείου Υποδοχής Οπλιτών.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα