Ο Ανδρέας Μικρούτσικος δεν χαρίζεται στη φίλη του Ελένη Ράντου: Αυτός που δεν απεργεί λέγεται απεργοσπάστης

06.02.2023 / 17:15
99406657131448a89e680bd8f010a2e5

Ένα από τα θέατρα που έμειναν ανοιχτά το διήμερο της απεργίας των ηθοποιών ήταν και αυτό της Ελένης Ράντου.

Η γνωστή ηθοποιός άνοιξε κανονικά το “Διάνα”, όπου η ίδια παίζει μόνη της σε παράσταση, ενώ νωρίτερα είχε παραχωρήσει το θέατρο προκειμένου να πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Σήμερα, κάμερα του Alpha βρέθηκε εκεί προκειμένου να τη ρωτήσει για την απόφασή της να μη συμμετάσχει στην κινητοποίηση των καλλιτεχνών για την εξίσωση των πτυχίων τους με απολυτήριο Λυκείου, με την Ελένη Ράντου να απαντά: “Ενδιαφερθείτε λίγο για το ζήτημα των παιδιών αυτών που έχουν τα χίλια δίκια. Είμαστε μαζί με αυτά τα παιδιά και μην στέκεστε στο κουτσομπολιό”.

Την τοποθέτησή της σχολίασε ο Ανδρέας Μικρούτσικος στην εκπομπή “Super Κατερίνα”.

“Επειδή είναι φίλη μου και αδελφικός μου φίλος ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, μπορώ να της πω να ακούσει ξανά τα αγροτικά που τραγουδάει ο Βασίλης: “Απεργία, απεργία, απεργία”. Πλάκα κάνω. Είναι πολύ ιδιότυπο το θέμα της γιατί είχε κλεισμένα που θα ερχόντουσαν από την επαρχία. Δηλαδή σαν να είναι σεβασμός κόσμου που θα ταξίδευε. Αλλά αυτό είναι ιδιαίτερο. Η απεργία είναι απεργία, τελεία και παύλα” δήλωσε αρχικά ο γνωστός παρουσιαστής.

Στο σημείο αυτό, ο Γρηγόρης Γκουντάρας είπε ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα το να μη θέλει κάποιος να απεργήσει, με τον Ανδρέα Μικρούτσικο να απαντά: “λέγεται απεργοσπάστης αυτός που δεν απεργεί, όταν όλος ο κλάδος απεργεί”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελένη Ράντου, μέσα από τα social media, είχε εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους οδηγήθηκε στη συγκεκριμένη απόφαση.

“Ας μην αποπροσανατολίζουμε τη συζήτηση, μετρώντας ποσοστά επιτυχίας, το αίτημα για ένα πτυχίο αντάξιο των σπουδών, είναι τόσο δίκαιο που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Οι διαφωνίες πάνω στο τρόπο που διεκδικείται αυτό το δίκαιο, δεν μειώνουν την υποχρέωση της κάθε κυβέρνησης να δώσει μια λύση αξιοπρέπειας σε τόσα νεανικά όνειρα. Ο στόχος παραμένει αυτός. Δώστε μια λύση σ’ ένα γόρδιο δεσμό χρόνων που κάνει τη σπουδή, κάτι σαν μεταξύ μας μυστικό, που δεν αναγνωρίζεται πουθενά. Δώστε στους νέους ανθρώπους την αξιοπρέπεια που στερήθηκε η δική μας γενιά.

Το ερώτημα για το αν το κλείσιμο των θεάτρων είναι μοχλός πίεσης της εκάστοτε κυβέρνησης, ή αν πυροβολούμε τα πόδια μας μ’ αυτό το τρόπο, είναι μια άλλη κουβέντα, για άλλη στιγμή.

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας είχε αναφέρει για την Ελένη Ράντου και το ανοιχτό θέατρό της ότι “παίζει μόνη της κι είναι η ίδια παραγωγός κι όχι μέλος του ΣΕΗ…”.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα