Ο Ανδρέας Φούρας στον «Ν»: «Ενιαία δημοκρατική παράταξη»

23.09.2023 / 20:00
ΦΟΥΡΑΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΓΚΟΛΗΣ

«Ως θρυαλλίδα για πολιτικό διάλογο στην κεντροαριστερά» εκλαμβάνει τη συμμετοχή και το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Αχαιός, πρώην Υπουργός, Ανδρέας Φούρας.

Σύμφωνα με τον πρώην Δήμαρχο Πατρέων και επί σειρά ετών βουλευτή Αχαΐας με το ΠΑΣΟΚ, «θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσει ευρεία συζήτηση για την ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης, μεταξύ των δυνάμεων της κεντροαριστεράς, ώστε με ενιαίο τρόπο να σταθεί απέναντι στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος εξυπηρετεί τους λίγους και το κεφάλαιο».

«Ο κόσμος έχει ανάγκη για εναλλακτική»

«Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ βάζουν στην ημερήσια διάταξη το μεγάλο ρεύμα της δημοκρατικής παράταξης. Οι ψηφοφόροι του Κασσελάκη δεν αναζητούσαν το πρόσωπο αλλά τη λύση στα παραπάνω. Κατά την άποψή μου, αν την επόμενη Κυριακή κερδίσει η κ. Αχτσιόγλου θα ανταγωνίζεται με το ΠΑΣΟΚ για το ποιος θα έχει την πρωτοκαθεδρία στην κεντροαριστερά. Είναι ευκαιρία αυτή η συγκυρία, αφού δεν άνοιξε η συζήτηση στις αυτοδιοικητικές εκλογές, να το κάνουμε τώρα. Οφείλουμε να δούμε τα πράγματα με καθαρή ματιά», πρόσθεσε ο κ. Φούρας και συνέχισε:

«Το ΠΑΣΟΚ έχασε στις αυτοδιοικητικές κάλπες τη μεγάλη ευκαιρία να μιλήσει ως δημοκρατική παράταξη και όχι ως κόμμα. Ο κόσμος έχει ανάγκη από εναλλακτική στο πολιτικό σκηνικό, από καινούργιες σκέψεις και διάλογο, για να καταλήξουμε σε μια σωστή επιλογή που να εκφράζει όλο το λαό. Με μία μεγάλη παράταξη, ένα κόμμα στον χώρο».

Γιατί στηρίζει Αϊβαλή

Εξάλλου, ο κ. Φούρας πήρε σαφή θέση για τον Δήμο Πατρέων και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Αρχικά, σχετικά με τον Δήμο υποστήριξε ότι «συμπαθεί προσωπικά τον Κώστα Πελετίδη, αλλά είναι άλλο η συμπάθεια και άλλο η πολιτική συμπεριφορά». Κατά τον πρώην Δήμαρχο Πατρέων, «ο κ. Πελετίδης κινείται με μία πολιτική που έρχεται από το παρελθόν και σταματάει στο παρελθόν. Δεν έχει όραμα για την πόλη». Τόνισε, δε, πως στηρίζει τον Βασίλη Αϊβαλή καθώς τον θεωρεί αποτελεσματικό. «Τι έχει σήμερα η Πάτρα; Μία Ρήγα Φεραίου, μία Πλαζ κι ένα Παμπελοποννησιακό. Το τρένο είναι μακριά από την πόλη, δυσαρεστούμαι με όσα ακούω για το Φράγμα Πείρου-Παραπείρου, ενώ οι πατρινοί έχουν γυρίσει την πλάτη στο παραλιακό μέτωπο. Αυτά πρέπει να αλλάξουν. Γι αυτούς τους λόγους και για το ότι το όραμα για την κεντροαριστερά γίνεται πράξη στη συγκεκριμένη υποψηφιότητα, ενισχύω τον κ. Αϊβαλή. Ελπίζω να έχει μια ομάδα για την επόμενη ημέρα που θα ξεπεράσει τις δυσκολίες των μικροσυμφερόντων που εκφράζονται στα δημοτικά συμβούλια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Φούρας.

Μάλιστα, για τον ίδιο, «εάν στον δεύτερο γύρο περάσει ο Κώστας Σβόλης είναι δεδομένη η νίκη του νυν Δημάρχου, αλλά στην περίπτωση που αντίπαλός του είναι ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας θα υπάρξει αναμέτρηση. Στην αυτοδιοίκηση το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό. Μην το ξεχνάτε αυτό», είπε με νόημα.

Υπέρ Σκιαδαρέση, κατά Καρπέτα

Επιπροσθέτως, σχετικά με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με τον Ανδρέα Φούρα «αξίζει μεγάλη τύχη στον Σπύρο Σκιαδαρέση, έναν εξαιρετικό επιστήμονα και λαμπρό στέλεχος της πόλης, στη δοκιμασία αυτή». Θυμίζουμε ότι ο κ. Σκιαδαρέσης, νυν περιφερειακός σύμβουλος, έχει την επίσημη στήριξη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, αλλά και ευρύτερων δυνάμεων.

Από τη άλλη, τέλος, ερωτηθείς για την κάθοδο Καρπέτα και τη στήριξή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, με ένα ψηφοδέλτιο αμιγώς κομματικό, ο πρώην Υπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν θα συμφωνούσα ποτέ με την επιλογή Καρπέτα ως υποψήφιου για τη δημοκρατική παράταξη, καθώς δεν τον κρίνω κατάλληλο. Τον είχα δημοτικό σύμβουλο. Δεν προχωράω πιο πέρα καθώς έχει και αυτός εκλογές».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα