Ο Αμβρόσιος τα έβαλε πάλι με Μικρούτσικο – Καινούργιου: Είναι υπηρέτες του διαβόλου

23.03.2023 / 15:55
e29c2b65825d46ecb012fa7186e03cb0

Νέα επίθεση εξαπολύει ο πρώην μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος μετά τις δηλώσεις της Κατερίνας Καινούργιου και του Ανδρέα Μικρούτσικου εναντίον του για το παραλήρημα του ιεράρχη για την τραγωδία στα Τέμπη. “Προφανώς ο Διάβολος τους ώθησε να ξεσπάσουν με φοβερά λόγια εναντίον ενός ταπεινού εργάτου του Ευαγγελίου” ανέφερε ο ιεράρχης.

“Επαναλαμβάνουμε και σήμερα, ότι τα απύλωτα στόματα μερικών Δημοσιογράφων -δηλ. οργάνων και υπηρετών του Διαβόλου-, με αφορμή τις σκέψεις μας για την Τραγωδία των Τεμπών, ξέσπασαν σε ένα αμείλικτο πόλεμο εναντίον μας”, σημειώνει σε κείμενό του ο πρώην μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, σε τοποθέτησή του στον ιστότοπο ekklisiaonline.gr.

“Προφανώς ο Διάβολος τους ώθησε να ξεσπάσουν με φοβερά λόγια εναντίον ενός ταπεινού εργάτου του Ευαγγελίου, του οποίου το ΕΓΚΛΗΜΑ ήταν, ότι αποτόλμησε να ομιλήσει για την ΛΑΤΡΕΙΑ και την ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ, η οποία “τελεσιουργείται” κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις στο Τριήμερο του Καρναβάλου όχι μόνο στην Ορθόδοξη Ελλάδα μας, αλλά παγκοσμίως, δηλ. σε ολόκληρη την ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ” προσθέτει.

“Στους υβριστές μας, αντιθέτως, προσφέρουμε ως δώρον την φωτογραφίαν του Αφεντικού των (Του Διαβόλου)! Και προσευχόμεθα: “Κύριε,…ρύσαι ημάς από του πονηρού” και από των ……πονηρών, οι οποίοι Τον υπηρετούν! Η ελαχιστότης μου, λοιπόν, αγαπητοί μου Αδελφοί, θα ήθελε να τελειώσει αυτό το σημείωμα, επαναλαμβάνοντας τα λόγια: Αδελφοί μου, ας μετανοήσουμε! Ας αλλάξουμε τρόπο ζωής και συμπεριφοράς! Ας ξαναγυρίσουμε στην Εκκλησία του Χριστού! Ας κάνουμε τον Χριστό ΟΔΗΓΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ! Μέσα απ’ την καρδιά μας ας ψάλλουμε τα λόγια, που περιέχονται στην Ακολουθία της Μεγάλης Τεσσαρακοστής:

“Τῆς μετανοίας ἄνοιξόν μοι πύλας Ζωοδότα, ὀρθρίζει γάρ τό πνεῦμά μου, πρός ναόν τόν ἅγιόν σου, ναόν φέρον τοῦ σώματος, ὅλον ἐσπιλωμένον, ἀλλ’ ὡς οἰκτίρμων κάθαρον, εὐσπλάγχνῳ σου ἐλέει”” αναφέρει ο Αμβρόσιος.

Αποχώρησε από το στούντιο ο Μικρούτσικος: Ευχαριστώ τον Αμβρόσιο για τις ευχές – κατάρες
Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι μόλις πριν από δύο ημέρες είχε προκληθεί ένταση στον αέρα της εκπομπής της Κατερίνας Καινούργιου “Super Κατερίνα” κατά τη διάρκεια του σχολιασμού των δηλώσεων του Αμβρόσιου. Τότε, ο Ανδρέας Μικρούτσικος αποχώρησε έξαλλος από το πλατό. Καλεσμένος ήταν ο Ανδρέας Καραγιάννης από το ekklisiaonline.gr, όπου δημοσιεύθηκε κείμενο από τον πρώην Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο, ο οποίος μίλησε με υβριστικά σχόλια κατά κάποιων παρουσιαστών. Υπενθυμίζεται ότι είχε προκληθεί σάλος με τις δηλώσεις του Αμβρόσιου για τα Τέμπη.

“Ο Αμβρόσιος ξεσπά και αποκαλεί κάποιους παρουσιαστές “όργανα του Διαβόλου”. Επίσης, κυκλοφορεί και μία φωτογραφία μου μαζί με τις δηλώσεις αυτές. Είπε εμένα ο Αμβρόσιος όργανο του Διαβόλου;”, ανέφερε αρχικά η Κατερίνα Καινούργιου. “Προσεύχεται για εμένα για να καθαρίσει η ψυχή μου; Δεν τη θέλω την προσευχή του, μια χαρά καθαρή είναι η ψυχή μου”, τόνισε η παρουσιάστρια.

“Ό,τι θέλεις λες, Ανδρέα (Καραγιάννη)! Ξεπερνάς τα εσκαμμένα! Αν είναι να λες αυτά που λες, καλύτερα να έρχεσαι εδώ. Όργανο του Διαβόλου η Κατερίνα, όργανο του διαβόλου εγώ, που έβγαλα ένα λογύδριο από το Υγεία, γιατί εγώ βγήκα και απάντησα, άλλο αν βάλατε τη φωτογραφία της Κατερίνας” σχολίασε στη συνέχεια ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα