Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάσει το σχέδιό του για τον «νέο ΣΥΡΙΖΑ»

24.01.2022 / 10:20
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Tsipras_APEMPE_30_12_2021-2048x1152

Τα χαρτιά του για την επόμενη μέρα του κόμματος αναμένεται να ανοίξει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που γίνεται δια ζώσης σήμερα το πρωί.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αναφερθεί στις αλλαγές που πρότεινε στο κόμμα και θα ζητήσει οι οποίες διαφωνίες υπάρχουν να εκφράζονται στα πλαίσια των κομματικών συνεδριάσεων, επιμένοντας ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση ο ΣΥΡΙΖΑ να μετεξελιχτεί σε αρχηγικό κόμμα.

Νέο αίτημα για εκλογές
Ακόμα, θα ζητήσει για άλλη μια φορά να στηθούν κάλπες καθώς η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο στην πανδημία και την ακρίβεια στοχεύοντας στην κριτική του προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος σε συνέντευξη του εξέφρασε την άποψη ότι είναι «πραγματικό κατόρθωμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη» το γεγονός ότι «στο τέταρτο και το πέμπτο κύμα της πανδημίας, είμαστε δύο φορές πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε απώλειες ανθρωπίνων ζωών”.

«Σε όλο τον πλανήτη έχουμε πανδημία, σε όλο τον πλανήτη χάθηκαν άνθρωποι, όταν όμως η Ελλάδα βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση κάποιος πρέπει να φταίει. Και αυτή είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που ποτέ δεν πίστεψε στο δημόσιο σύστημα υγείας και δεν ενίσχυσε το ΕΣΥ».

Advertisement
You can close Ad in 3 s
«Η κυβέρνηση δε θέλει να πιάσει στο στόμα της τους πραγματικούς αντιεμβολιαστές»
Απαντώντας στην ερώτηση του γιατί επιτίθεται η κυβέρνηση στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για το ζήτημα των αντιεμβολιαστών, ο Ν. Ηλιόπουλος τόνισε: «Δεν θέλει να πιάσει στο στόμα της τους πραγματικούς αντιεμβολιαστές, όπως τον κ. Βελόπουλο που τον θέλει για εφεδρεία, και όπως το πραγματικό αντιεμβολιαστικό κίνημα, με το οποίο συμπορεύτηκε στο παρελθόν εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών».

Αναφερόμενος τα ζητήματα της ακρίβειας και της οικονομίας, ο Ν. Ηλιόπουλος είπε ότι: «Απαιτείται άμεσα αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, τώρα όχι την άνοιξη. Άμεσα πρέπει να μειωθούν οι ΕΦΚ σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο και καύσιμα. Να γίνει παρέμβαση στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα