Ο άγνωστοι καταρράκτες και η μικρή λίμνη της Γουμένισσας

19.12.2020 / 18:02
shutterstock_1616361913

Οι περισσότεροι έχουν συνδέσει την πόλη της Γουμένισσας, στο νομό Κιλκίς, με τα «χάλκινα» όπως αποκαλούν οι ντόπιοι τις μπάντες με τα πνευστά όργανα που είναι άμεσα συνυφασμένα με την παράδοση της πόλης.

Ωστόσο, η μικρή αυτή πόλη της Μακεδονίας, που είναι χτισμένη στους πρόποδες του όρους Πάικο, είναι, επίσης, γνωστή και για την υπέροχη φύση ολόγυρά της, με τους αμπελώνες και τα άγρια φυσικά τοπία που την «αγκαλιάζουν», να αποτελούν και σημείο αναφοράς για τους φυσιολάτρες και τους λάτρεις του καλού κρασιού.

Ωστόσο, αυτό που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι οι μικροί καταρράκτες και η ειδυλλιακή λιμνούλα που σχηματίζεται από τα νερά τους, σε ένα σημείο λίγο έξω από την πόλη. Πρόκειται για ένα μοναδικό φυσικό τοπίο απαράμιλλου κάλλους που συναγωνίζεται επάξια τους φημισμένους καταρράκτες του Σκρα, που αποτελούν και σημείο αναφοράς για ολόκληρο το νομό.

about:blank

Στη θέση Δύο Ποτάμια, λοιπόν, σε απόσταση 5 χλμ. από τη Γουμένισσα στο δρόμο προς το χωριό Κάρπη, συναντά κανείς έναν μικρό επίγειο παράδεισο. Στο σημείο που συναντιούνται τα δύο ρέματα που διασχίζουν την περιοχή σχηματίζονται μικροί καταρράκτες και μια λίμνη, μέσα σε ένα κατάφυτο φυσικό περιβάλλον γεμάτο με πλατάνια και δρυς.

Ο χώρος έχει διαμορφωθεί καταλλήλως και αποτελεί ιδανική επιλογή για στιγμές αναψυχής και πικ νικ μέσα στην υπέροχη φύση του Πάικου.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα