«Ο Άγιος Ανδρέας µάς περιµένει»: Ανοικτό κάλεσµα του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστοµου

22.09.2023 / 11:00
μητροπολιτης-πατρων

Κάλεσµα στους Πατρινούς να συµµετάσχουν στις εκδηλώσεις που θα γίνουν το ερχόµενο Σαββατοκύριακο, 23 και 24 Σεπτεµβρίου, για την 59η επέτειο της επανακοµιδής της Τιµίας Κάρας του Αγίου Απόστολου Ανδρέου, απηύθυνε ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστοµος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Χτυπάω ανοικτές πόρτες της καρδιάς σας, να προσκαλέσω τον πατραϊκό λαό, τον ιερό κλήρο, τους εντιµοτάτους άρχοντας και όλους τους ευσεβείς Πατρινούς να τιµήσουµε τον Άγιο Απόστολο Ανδρέα, στις 23 και 24 Σεπτεµβρίου, δηλαδή το Σάββατο και την Κυριακή, επί τη 59η επετείω της επανακοµιδής της Τιµίας Κάρας του πολιούχου των Πατρών», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσόστοµος.

Ως προς το χρονικό της ιστορικής µέρας, ο Μητροπολίτης Πατρών ανέφερε τα εξής: «Πεντακόσια και πλέον χρόνια η Αγία Κάρα έλειπε από την πόλη µας, στη ∆ύση, στη Ρώµη. Ήταν τότε 26 Σεπτεµβρίου του 1964 όταν συγκλονιστικές στιγµές καταγράφηκαν, συγκλονιστικές στιγµές που έζησαν οι Πατρινοί, όταν ήρθε η Αγία Κάρα του Αποστόλου Ανδρέου στην Πάτρα».

 Και δίνοντας έµφαση στη σηµασία της πάνδηµης συµµετοχής στις εκδηλώσεις, ο Σεβασµιότατος υπογράµµισε: «Σας προσκαλώ, λοιπόν, και σας περιµένω µε όλη µου την καρδιά και µε όλη µου την αγάπη. Ο Άγιος Ανδρέας µάς περιµένει όλους µας, να µας φιλοξενήσει λαµπρά στη γιορτή Του, στο σπίτι Του, στο Ναό του». 100 ΤΟΝΟΙ

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Επιπλέον, ο κ. Χρυσόστοµος ευχαρίστησε τους Πατρινούς για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσµα της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών που αφορούσε τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πληµµυροπαθείς της Θεσσαλίας. Συγκεκριµένα, τόνισε:

«Να εκφράσω τις ευγνώµονες ευχαριστίες µου προς τον πατραϊκό λαό, ο οποίος ανταπεκρίθη στην έκκλησή µας, στην παράκλησή µας, να έρθουµε αρωγοί στους πληµµυροπαθείς αδερφούς µας της Θεσσαλίας. Συγκεντρώθηκαν πάνω από 100 τόνοι ειδών πρώτης ανάγκης και ήδη έφθασαν στη θεσσαλική γη, όπου διά των Ιερών Μητροπόλεων δόθηκαν τα είδη αυτά. Και µόλις χθες (προχθές) παρεδόθη η τελευταία αποστολή».

ΤΟ «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ∆ΕΥΤΕΡΑΣ

Εξάλλου, ο Μητροπολίτης Πατρών εξέφρασε τις θερµές ευχαριστίες του και στον περιφερειάρχη ∆υτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρµάκη, διότι µε τη συνδροµή της Περιφέρειας θα διεξαχθεί την ερχόµενη ∆ευτέρα, 25 Σεπτεµβρίου, συναυλία στο Παµπελοποννησιακό Στάδιο, στις 8 µ.µ., µε τις Ελευθερία Αρβανιτάκη και Ελεονώρα Ζουγανέλη. Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών.

Το πρόγραµµα των εκδηλώσεων

Το Σάββατο 23 Σεπτεµβρίου θα τελεστεί, στις 7 µ.µ., Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στο νέο Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου. Την Κυριακή 24 Σεπτεµβρίου, το πρωί, θα τελεστεί Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το απόγευµα. Στις 6 παρά τέταρτο θα γίνει η εκκίνηση της Ιεράς Λιτανείας της ανθοστόλιστης Τιµίας Κάρας του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου. Στη συνέχεια, µετά τον αγιασµό, στην Ιχθυόσκαλα, για τη νέα αλιευτική περίοδο, θα γίνει η επιβίβαση σε πλοιάρια και η µετάβαση στην προβλήτα της Αγίου Νικολάου. Όπως έχει καθιερωθεί, στις 7 το απόγευµα, στην πλατεία Τριών Συµµάχων θα τελεστεί Θεία ∆οξολογία και θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Τιµίας Κάρας και της εικόνας του Αγίου Ανδρέα, διά της οδού Αγίου Ανδρέου, που θα καταλήξει στον Ιερό Ναό του πολιούχου.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα