Ο Α. Κανελλόπουλος μιλά στο «Νεολόγο» και προαναγγέλλει κάθοδο – Τι σκέφτεται για το μέλλον, τι απαντά στις επικρίσεις 

22.04.2023 / 8:15
ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

«Ανήκω στον Δημοκρατικό χώρο, όμως η κατάσταση στη χώρα είναι θλιβερή και ο λαός πρέπει να αφυπνιστεί», δηλώνει στο «Νεολόγο», ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΓΚΟΛΗΣ
ALEXKOGKOLIS@HOTMAIL.COM

«Προσωπικώς, εκ πολιτικής καταγωγής και εκ πολιτικής κοσμοθεωρίας, ανήκω στον Δημοκρατικό χώρο. Δεν είμαι πλασμένος να είμαι «αχυράνθρωπος» ουδενός», υποστηρίζει ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος. Ο «Νεολόγος» επιχειρεί τα αποκρυσταλλώσει τους λόγους που ώθησαν τον Αχαιό ανώτατο δικαστικό να συμπράξει και να ηγηθεί του κόμματος «Έλληνες», προκαλώντας αντιδράσεις, τόσο για την πολιτική καταγωγή της οικογένειάς του, όσο και τη γεωγραφική, δηλαδή την Κέρτεζη των μαρτυρικών Καλαβρύτων.

Θεωρεί ότι η απόφαση του Αρείου Πάγου θα είναι θετική για το κόμμα του, ενώ σημειώνει πως σε αντίθετη περίπτωση «δεν θα παραμείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Το ΕΑΝ, ίσως εξελιχθεί σε μια ευρύτερη Δημοκρατική – Εθνική Παράταξη», προαναγγέλλοντας ουσιαστικά τη συμμετοχή του στις δεύτερες εκλογές. Παράλληλα, αναφέρεται στα προβλήματα της χώρας, παρουσιάζοντας τις απόψεις του.

κ. Κανελλόπουλε, εάν τελικά η απόφαση του Αρείου Πάγου είναι αρνητική ως προς την κάθοδο του κόμματος «Έλληνες» στις εκλογές, τι θα πράξετε προσωπικά και συλλογικά; Η συμμετοχή του ΕΑΝ στις δεύτερες εκλογές είναι πιθανή;

Μας ρωτάτε τι θα πράξουμε, εάν το Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου, δεν επιτρέψει στο «Εθνικό Κόμμα – Έλληνες» την συμμετοχή του στις προσεχείς Βουλευτικές Εκλογές. Η απάντησή μου είναι ότι η απόφαση του Αρείου Πάγου θα είναι θετική για το Κόμμα μας. Οι νομικοί ισχυρισμοί μας, είναι συνταγματικοί ισχυρισμοί και δεν μπορούν να καταρριφθούν. Απορρέουν από θεμελιώδεις διατάξεις του Συντάγματος, που αφορούν τα πολιτικά δικαιώματα του Λαού. Εάν είναι αρνητική, θα ομιλούμε περί Δικαστικής αυθαιρεσίας. Θα πρόκειται για συνειδητή παραβίαση του Συντάγματος. Ο Άρειος Πάγος και όλα τα Δικαστήρια, δεν είναι Κυβερνητικά όργανα, για να εκτελούν τις εντολές της Κυβερνήσεως. Είναι θεματοφύλακες του Συντάγματος, του Κράτους Δικαίου και των πολιτικών δικαιωμάτων του Λαού.

Τι θα κάνουμε, εάν παραταύτα η απόφαση είναι αρνητική;

Η στάση μας και η πολιτική μας πορεία είναι δεδομένη. Θα είναι ανυποχώρητος Αγώνας για την αποκατάσταση των ελευθέρων δεσμών. Για την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του Πολιτεύματος. Δεν θα παραμείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Το ΕΑΝ, ίσως εξελιχθεί σε μια ευρύτερη Δημοκρατική – Εθνική Παράταξη.

Που τοποθετείστε πολιτικά; Σας ενοχλεί ο τίτλος «αχυράνθρωπος» και «μπροστινός»; Πολλοί σας επιτίθενται για τη σύμπραξη με τον Ηλία Κασιδιάρη, τόσο λόγω της οικογενειακής σας πολιτικής προέλευσης όσο και της Καλαβρυτινής καταγωγής σας. Μήπως επιχειρείται μέσα από το πρόσωπό σας πολιτική και θεσμική μετατόπιση του εν λόγω χώρου;

Προσωπικώς, εκ πολιτικής καταγωγής και εκ πολιτικής κοσμοθεωρίας, ανήκω στον Δημοκρατικό χώρο. Αρχές, προσωπικώς εμού και του Κόμματος του οποίου σήμερα ηγούμαι, είναι: Ελευθερία, Νόμος, Τάξη, Εργασία, Έθνος, Πατρίδα, Θρησκεία-Οικογένεια-Ήθη-Αξίες, οι οποίες σήμερα πανταχόθεν βάλλονται, λοιδορούνται, χλευάζονται, δεινώς δοκιμάζονται. Τα περί «αχυρανθρώπου», «μπροστινού» κτλ, τα απορρίπτω μετά βδελυγμίας. Ένα μόνο λέγω: Δεν είμαι πλασμένος να είμαι «αχυράνθρωπος» ουδενός.

-Ποια η άποψή σας για την κατεύθυνση της χώρας; Τι θα θέλατε να αλλάξει και πως;

Θλιβερή και αξιοθρήνητη από πάσης απόψεως είναι η εσωτερική κατάσταση της χώρας. Η Ελλάδα είναι βαριά άρρωστη. Δεν είναι Κανονικό Κράτος. Διέρχεται περίοδο πρωτοφανούς καταπτώσεως και παρακμής. Προ πολλού, έχει περιέλθει σε Καθεστώς γενικευμένης Βίας, Ανομίας και Αναρχίας. Διέρχεται μεγάλη κρίση. Και η κρίση είναι διαρθρωτική. Όλες οι Λειτουργίες του Κράτους έχουν καταρρεύσει. Όλοι οι θεσμοί βρίσκονται σε αποσύνθεση. Παντού υπάρχει σήψη. Παντού υπάρχουν ερείπια. Υλικά και ηθικά ερείπια. Υπάρχει πλήρης, εφ’όλων των πεδίων χρεωκοπία. Τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα ορθούνται απειλητικώς. Πιέζουν αφόρητα τον Λαό, το βιοτικό επίπεδο του οποίου υποχωρεί ραγδαίως. Η Ακρίβεια, η οποία επελαύνει ακάθεκτα, είναι αποτέλεσμα της ολέθριας πολιτικής του κ. Μητσοτάκη. Η Ανεργία, παρά τους περί του αντιθέτου κομπασμούς των Κυβερνητικών στελεχών, εξακολουθεί να ευρίσκεται εις τα ύψη και πλήττει κυρίως τους Νέους. Η μερική απασχόληση και το ελαστικό ωράριο εργασίας, δεν είναι λύσεις. Η εγκληματικότητα έχει προσλάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Για την κατάσταση στην Παιδεία πρέπει να θρηνούμε.
Γι’ αυτούς και για πολλούς άλλους λόγους, το Έθνος πρέπει να αφυπνισθεί και ο Λαός διά τη δημοκρατικής διαδικασίας, πρέπει να αντιδράσει. Μετά από μισό αιώνα, τα Παλαιά Κόμματα, τα οποία αποτελούν την ρίζα του κακού, την αιτία της κακοδαιμονίας της Ελλάδος, πρέπει να εξαφανισθούν από την πολιτική σκηνή.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα