Παρασκευή, 28.01.2022, 11:55 μμ

Νοσοκομείο Ρίου: Ξεκίνησε την λειτουργία του το Ιατρείο τηλειατρικής στην Κλινική Αποκατάσταση Ασθενών με Κακώσεις Νωτιαίο

12.10.2021 / 7:56
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
1bbcc2bc6aaf5be29a3d69dff44ba9ad2dcc33bb

Ξεκίνησε τη λειτουργία του ιατρείο τηλεϊατρικής στην Κλινική Αποκατάστασης Ασθενών με Κακώσεις του Νωτιαίου Μυελού του ΠΓΝ Πατρών “Δημήτρης και Βέρα Σφήκα”.
Μετά από προσπάθειες του Διευθυντή της Κλινικής Αποκατάστασης καθηγητή ορθοπαιδικής και τραυματολογίας Μίνου Τυλλιανάκη και του επίκουρου καθηγητή Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Ιωάννη Διονυσιώτη ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα.

Όλοι οι ασθενείς με κάκωση νωτιαίου μυελού, με χρόνιες παθήσεις και αναπηρίες που πιστεύουν ότι μπορούν να βρουν ανακούφιση και βοήθεια μέσα από τις δομές της κλινικής οι οποίες είναι όλες σε διασύνδεση με το ιατρείο τηλεϊατρικής μπορούν να είναι ωφελούμενοι της δράσης. Τα ραντεβού κλείνονται από τη νοσηλεύτρια του ιατρείου κυρία Αμαλία Κολονιάρη Φώτου στο τηλέφωνο 2610 999 112 κάθε Δευτέρα και Παρασκευή 8.30-13.00μμ.

Η αρχική εκτίμηση θα πραγματοποιείται από τον επίκουρο καθηγητή ιατρικής φυσικής και αποκατάστασης Ιωάννη Διονυσιώτη, ο οποίος μάλιστα είχε προαναγγείλει την έναρξη του ιατρείου κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, που είχε πραγματοποιηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κακώσεων νωτιαίου μυελού, προβάλλοντας το μήνυμα «Μείνε υγιής με τη βοήθεια της τηλεϊατρικής», στην πλατεία Γεωργίου.
Το Τμήμα Μελέτης και Αποκατάστασης Βλαβών Νωτιαίου Μυελού της Ελληνικής Εταιρείας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης ανέλαβε να συντονίσει τη διοργάνωση εκδηλώσεων ψυχαγωγικού και ενημερωτικού χαρακτήρα για τον γενικό πληθυσμό σε όλη την Ελλάδα, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας.

Το πρώτο στη χώρα μας εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης ΚΝΜ του πανεπιστημίου Πατρών δεν θα μπορούσε παρά να αποτελεί τον πυρήνα αυτής της προσπάθειας έχοντας ως σύμμαχο άτομα με κινητική αναπηρία τα οποία έχουν αποδειχθεί νικητές σε αυτή την άνιση μάχη. Στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Κλινική Αποκατάστασης Ασθενών με Κάκωση Νωτιαίου Μυελού Διευθυντής κ Μίνως Τυλλιανάκης, συμμετείχαν το Αθλητικό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία ‘Ήφαιστος Πάτρας και ο Σύλλογος Φίλων της Κλινικής με συντονιστή τον επίκουρο καθηγητή ΦΙΑΠ Ιωάννη Διονυσιώτη, όπου έγινε ράλι με αμαξίδια και δράσεις ευαισθητοποίησης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο οποίος απένειμε και το κύπελλο στο μικρό Άγγελο νικητή του αγώνα Ράλι με αμαξίδια, η αντιδήμαρχος υγείας και πρόνοιας Βίβιαν Σαμούρη, ο δημοτικός σύμβουλος Διονύσιος Βορίσης, η συντονίστρια του παραρτήματος του ΑΣ Καλλιπάτειρα Πάτρας Μαρία Μανουσάκη – Μαλλιώρη, ο πρόεδρος του πανελλήνιου συλλόγου παραπληγικών Αχαΐας Νικόλαος Χουλιάρας, μέλη του διοικητικού Συμβουλίου όπως του Συλλόγου ΕΛΕΑΝΑ και του Συλλόγου ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα