Νοσοκομείο Πύργου: Άνοιξαν 18 νέες κλίνες για ασθενείς με κορωνοϊό

25.11.2020 / 8:50
nosokomeio_pirgou

Δεκαοκτώ (18) νέες κλίνες για ασθενείς με κορωνοϊό άρχισαν να λειτουργούν στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου. Αυτές οι 18 νέες κλίνες προστέθηκαν στις ήδη υπάρχουσες που λειτουργούν εδώ και λίγες μέρες στο νοσοκομείο (πλέον το μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα της Ηλείας διαθέτει 36 κλίνες για κορωνοϊό) και κρίθηκαν αναγκαίες για να αντιμετωπιστεί η έξαρση του ιού και στην Ηλεία.
Μάλιστα ήδη ένας ασθενής βρίσκεται στη νέα μονάδα που έχει δημιουργηθεί (αφού η πρώτη έχει γεμίσει), ενώ όσον αφορά την 78χρονη γυναίκα η οποία είναι στην ΜΕΘ, οι γιατροί προσπαθούν να βελτιωθεί η κατάσταση της, έτσι ώστε σύντομα να επιστρέψει στην μονάδα με τις απλές κλίνες και ακολούθως να επιστρέψει στους οικείους της.

Η δημιουργία της νέας μονάδας με 18 κλίνες για κορωνοϊό ήρθε μετά την απόφαση της διοίκησης του Νοσοκομείου Ηλείας, αλλά και της 6ης ΥΠΕ, να μεταφερθούν η Ουρολογική και η Ορθοπεδική κλινική από τον Πύργο στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας, κάτι το οποίο συνέβη χθες.

Και θα έχουμε άμεσα τη δημιουργία και νέων κλινών για ασθενείς με κορωνοϊό στο νοσοκομείο του Πύργου, που θα μετατραπεί σε νοσοκομείο covid και θα αντιμετωπίζει μόνο πολύ σοβαρά περιστατικά. Τα πιο απλά θα πηγαίνουν στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας, που όπως τονίστηκε στην συνέντευξη τύπου που δόθηκε, θα ενισχυθεί και με Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό.

patrisnews.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα