Νοσοκομείο Παπαγεωργίου: Σταθεροποιήθηκαν οι εισαγωγές κρουσμάτων

17.09.2021 / 18:23
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ka 96

Σταθεροποιήθηκαν οι εισαγωγές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, ενώ και ο μέσος χρόνος νοσηλείας έχει μειωθεί, γεγονός που αποδίδεται τόσο στους εμβολιασμούς, όσο και στις μικρότερες ηλικίες των νοσηλευόμενων.

Τα παραπάνω ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΣ του Παπαγεωργίου Μιχάλης Καραβιώτης κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με κλιμάκιο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό.

Ο κ. Καραβιώτης σημείωσε ότι κάποιοι από τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, οι οποίοι είχαν τεθεί σε αναστολή, εμβολιάστηκαν και επέστρεψαν, ενώ εξέφρασε την ευχή να γυρίσουν και άλλοι.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει διακοπή της παραμικρής λειτουργίας του Νοσοκομείου εξαιτίας της αναστολής εργασίας, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ. Οι εκπρόσωποι της Διοίκησης υπογράμμισαν ότι από την έναρξη κιόλας της εμβολιαστικής περιόδου έγιναν ενημερώσεις, συναντήσεις και άλλες ενέργειες, οι οποίες εντάθηκαν με τη θεσμοθέτηση της υποχρεωτικότητας και είχαν ως αποτέλεσμα να περιοριστεί ο μεγάλος αρχικά αριθμός των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

Από την πλευρά του, ο κ. Ξανθός, επισήμανε, ότι η πίεση που δέχθηκαν οι Μονάδες Εντατικής σχετίζεται τόσο με το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών σε ηλικιωμένους, όσο και με την καθυστέρηση των κατ’ οίκον εμβολιασμών. Ακόμη υποστήριξε ότι στην αύξηση των εμβολιασμών μπορεί να συμβάλλει ο εμβολιασμός από ιδιώτες ιατρούς, ωστόσο πρέπει να διασφαλιστεί ότι δεν θα χαθεί ούτε μια δόση.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησαν, τέλος, ότι η πανδημία αποτελεί μια ευκαιρία να επενδυθούν πόροι στο εθνικό σύστημα υγείας και να δοθούν κίνητρα ώστε να απορροφώνται σε αυτό οι Έλληνες ιατροί και άλλοι υγειονομικοί και να μη χρειάζεται να βρίσκουν διέξοδο στο εξωτερικό ή στον ιδιωτικό τομέα υγείας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα