Παρασκευή, 7.05.2021, 11:40 πμ

Νηστίσιμο παστίτσιο με τόνο

19.04.2021 / 9:33
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
20201128_194927_0

Υλικά

3 τόνοι νερού μεγάλοι
1κιλό πατάτες
3 ντομάτες ψιλοκομμένες
κανέλα
δαφνόφυλλο
Μακαρόνια Α
αλάτι
πιπέρι
ζωμός λαχανικών
1 πρέζα ζάχαρη
Ξηρός δυόσμος
φυτικός βούτυρος
μαϊντανός
1/3 φλυντζάνι λάδι
1/2 φλυντζανάκι κονιάκ
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
χυμο ντοματας

Εκτέλεση συνταγής

Τσιγαρίζω τα κρεμμύδια με το σκόρδο μαζί με ένα ξυλάκι κανέλα και ένα δαφνόφυλλο.Προσθέτω αλάτι, πιπέρι και μια πρέζα ζάχαρη.Μετά προσθέτω τους τόνους στραγγισμένους από το νερό, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και στο τέλος τις ντομάτες (και λίγο χυμό ντομάτας) και το κονιάκ.Χαμηλώνω τη φωτιά και το αφήνω σκεπασμένο να βράζει μέχρι να στεγνώσουν τα υγρά.

Βράζω ένα πακέτο μακαρόνια Α σε νερό μαζί με ένα ζωμό λαχανικών, λίγο ξηρό δυόσμο και λίγη κανέλα.

Σουρώνω τα μακαρόνια, βάζω τη μισή δόση σε ένα ταψί και από πάνω στρώνω τη σάλτσα τόνου και μετά πιο πάνω την άλλη μισή δόση μακαρονιών.

Πλένω καλά τις πατάτες, τις κόβω στα τέσσερα και τις βράζω για περίπου 40 λεπτά.Τις κρυώνω με κρύο νερό, τις ξεφλουδίζω και τις λιώνω με ένα κουτάλι.Τις τοποθετώ σε μια κατσαρόλα μαζί με 2 κουταλιές σούπας φυτικό βούτυρο και περίπου ένα ποτήρι ή περισσότερο ζωμό λαχανικών για να γίνει αραιός ο πουρές μας.Τον απλώνω στα μακαρόνια και ψήνω στους 170° αέρα για 50 λεπτά ή περισσότερο μέχρι να κοκκινίσει ο πουρές.Στα 40 λεπτά μπορώ να πασπαλίσω με τριμμένη φρυγανιά.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα