Νηστίσιμη πατατόπιτα με μυρωδικά

09.04.2021 / 16:36
IMG_9717-1300x975

Και σε ποιον δεν αρέσουν οι πίτες; Παραδοσιακές ή μη, με χειροποίητο ή έτοιμο φύλλο, νηστίσιμες ή όχι, δύσκολα αρνείται κανείς «ένα κομμάτι πίτα». Η συγκεκριμένη είναι νηστίσιμη, αρωματική και πολύ χορταστική.

Πάμε να φτιάξουμε μια περιποιημένη πατατόπιτα εύκολα και σχετικά γρήγορα; Είναι τέλεια για κολατσιό στο σπίτι και στο γραφείο, αλλά στέκεται άνετα και ως κυρίως γεύμα.

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο φύλλο χωριάτικο για πίτες
1,2 κιλά πατάτες
2 κρεμμύδια ξερά
Μαϊντανό
Άνηθο
Δυόσμο
2 κ.σ. κάπαρη ψιλοκομμένη
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
Ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι

Προαιρετικά, προσθέτουμε πριν ψήσουμε λίγο σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε και βράζουμε τις πατάτες ενώ παράλληλα σωτάρουμε τα κρεμμύδια με λίγο ελαιόλαδο. Μόλις βράσουν οι πατάτες τις βγάζουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις πατάμε με πιρούνι και τις αλατίζουμε. Βάζουμε πιπέρι και ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα μυρωδικά και την κάπαρη.

Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα πρώτα 3 φύλλα, λαδώνοντας ένα-ένα. Απλώνουμε τη γέμιση. Καλύπτουμε με τα επόμενα 3 φύλλα λαδώνοντας ένα-ένα.

Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 1 ώρα.

Βγάζουμε την πίτα, τη ραντίζουμε με λίγο νερό και την σκεπάζουμε 10 λεπτά με καθαρή πετσέτα. Η διαδικασία αυτή κάνει το φύλλο πιο τραγανό.

Αφαιρούμε την πετσέτα και σερβίρουμε την πίτα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα