Νηστίσιμη χορτόπιτα χωρίς φύλλο!

22.03.2021 / 9:33
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
nistisimi-chortopita

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 500γρ. διάφορα χόρτα (σπανάκι, πράσο, μυρώνια κλπ- ό,τι προτιμάς)
  • ένα ματσάκι μαϊντανό
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια το λευκό μέρος και λίγο από το πράσινο
  • 500γρ. καλαμποκάλευρο
  • 500γρ. αλεύρι σκληρό
  • 2 ποτήρια ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • περίπου ένα ποτήρι ζεστό νερό- θα δεις με το μάτι πόσο θα πάρει

Εκτέλεση:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 και καθάρισε τα κρεμμυδάκια. Κόψτα σε λεπτές φέτες, χρησιμοποιώντας αρκετό και από το χλοερό, πράσινο μέρος τους. Βάλτα σε βαθύ σκεύος και πρόσθεσε, αφού φυσικά έχεις πλύνει σχολαστικά, τον μαϊντανό και τα χορταρικά που έχεις επιλέξει. Πρόσθεσε και περίπου μισή με μία κούπα αλάτι. Ανακάτεψε μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά και τα χορταρικά να μαραθούν και να μαλακώσουν.

Σε ένα μπολ βάλε λίγο νερό, δυο μυτιές αλάτι, τα αλεύρια, πρόσθεσε το λάδι σταδιακά και ζύμωσε μέχρι να σχηματισθεί χυλός παχύρευστος. Διάλεξε ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο περίπου 25 εκ. και λάδωσε το καλά. Άδειασε τον μισό χυλό και άπλωσε να καλύψει όλη την επιφάνεια.

Από πάνω μοίρασε τα χορταρικά και αραιωσε τον υπόλοιπο χυλό με λίγο ζεστό νερό, μισό ποτήρι περίπου. Ρίξτον από πάνω από τα χορταρικά. Ψήσε στους 160°C, για περίπου 45 λεπτά με μία ώρα, μέχρι να δεις ότι ο χυλός στερεοποιείται και ροδίζει στο πάνω μέρος. Κόψε σε μεγάλα κομμάτια και την σέρβιρε την χορτόπιτα χλιαρή, πασπαλίζοντας με φρέσκο πιπέρι.

Για όσους δεν προτιμούν την σκέτη χορτόπιτα, μπορείς να προσθέσεις τριμμένη νηστίσιμη φέτα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα