Νηπιαγωγεία “κλουβιά” στην Πάτρα – Έχουν για προαύλιο ακάλυπτους των γύρω πολυκατοικιών

19.09.2023 / 11:43
ka 83

Πάνω από 800 νήπια στην Πάτρα κάνουν μάθημα και φέτος σε κτίρια που έχουν χαρακτηριστεί ακατάλληλα για προσχολική αγωγή και για να φιλοξενούν παιδιά σε αυτή την ευαίσθητη ηλικία που ξεκινούν την μαθητική τους σταδιοδρομία.

Το πρόβλημα είναι γνωστό. Τα νηπιαγωγεία που έχουν χαρακτηριστεί ακατάλληλα από την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Παιδείας είναι 29. Σύμφωνα με νηπιαγωγούς και εκπαιδευτικούς που γνωρίζουν καλά το θέμα στην πραγματικότητα τα νηπιαγωγεία αυτά είναι ακόμα περισσότερα.

Είναι νηπιαγωγεία που στεγάζονται σε πρώην εμπορικά καταστήματα, σε πρώην αποθήκες, σε πρώην γκαράζ που δεν έχουν καν προαύλιο, πέρα από τον ακάλυπτο των διπλανών πολυκατοικιών.

Το πρόβλημα όπως αναφέρουν στο dete.gr εκπαιδευτικοί κύκλοι της Πάτρας είναι χρόνιο και όχι τωρινό. Το υπουργείο Παιδείας το γνωρίζει αφού το έχουν επισημαίνει τόσο η πρωτοβάθμια διεύθυνση εκπαίδευσης, όσο και η αντιδημαρχία, με την τελευταία να έχει προτείνει μάλιστα συγκεκριμένους χώρους για την ανέγερση σχολικών συγκροτημάτων που θα έδιναν μια λύση στο πρόβλημα.

Όμως τα υπουργείο, οι κατά καιρούς ηγεσία του και οι κυβερνήσεις αδυνατούν όπως φαίνεται να δώσουν τη λύση και κυρίως τα κονδύλια που απαιτούνται για να αποκτήσουν αυτά τα παιδιά μια κατάλληλη σχολική στέγη.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα