Νιόκι με μοτσαρέλα και λουκάνικο

09.11.2020 / 14:23
shutterstock_571612741

Υλικά

  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 120 γρ. λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες
  • 800 γρ. σάλτσα με ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 κ. γλ. ζάχαρη
  • 600 γρ. φρέσκα νιόκι
  • 125 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • Βασιλικό για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  2. Σοτάρετε το σκόρδο και το κρεμμύδι για περίπου 8-10 λεπτά.
  3. Προσθέστε το λουκάνικο και σοτάρετε για ακόμη 5 λεπτά.
  4. Ρίξτε τις ντομάτες και τη ζάχαρη, αλατοπιπερώστε και αφήστε να πάρει μια βράση.
  5. Προσθέστε τα νιόκι και μαγειρέψτε για 8 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
  6. Ανεβάστε τη φωτιά στο δυνατό.
  7. Ρίξτε τα 3/4 της μοτσαρέλας και τον περισσότερο βασιλικό και ανακατέψτε.
  8. Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα ταψί, γαρνίρετε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα και ψήστε για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
  9. Γαρνίρετε με τον υπόλοιπο βασιλικό και σερβίρετε.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα