Νίκος Τζανάκης: Στο νοσοκομείο θα καταλήξουν έως 500 παιδιά με κορονοϊό

15.09.2021 / 8:28
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
sxoleiaMathites3209-2048x1288

Ιδιαίτερα ανήσυχος εμφανίστηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, καθώς τόσο το άνοιγμα των σχολείων όσο και η επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα αναμένεται να δημιουργήσουν ένα εκρηκτικό σκηνικό για την πορεία του κορονοϊού.

Ο Νίκος Τζανάκης μιλώντας στην τηλεόραση του Mega ανέφερε χαρακτηριστικά για το άνοιγμα των σχολείων: «Έχουμε 730.000 με 750.000 παιδιά από 12 έως 18 ετών. Υποθέτουμε ότι το 25% θα έρθει σε επαφή με τον κορονοϊό. Εάν το 1/4 μολυνθεί, καταλαβαίνετε ότι θα έχουμε 30.000 με 50.000 παιδιά με νόσο. Επομένως, θα έχουμε 300 με 500 παιδιά στα νοσοκομεία. Δεν θέλω να τρομάξω κανένα, αλλά οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν αυτούς τους αριθμούς».

Μάλιστα, ο ίδιος εκτίμησε ότι τα παιδιά δεν θα νοσήσουν σοβαρά και πιθανότατα δεν θα μολυνθούν καν όσοι μαθητές έχουν εμβολιαστεί και, όπως είπε, τα παιδιά λειτουργούν καλύτερα ανοσοποιητικά εάν είναι εμβολιασμένα.

Ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος που ήταν καλεσμένος στην ίδια εκπομπή ανέφερε πως: «Το εμβόλιο προστατεύει τα παιδιά, δεν ξέρουμε τις παρενέργειες της νόσου σε μεγαλύτερες ηλικίες. Η έννοια της συλλογικής ανοσίας που ελπίζαμε στην αρχή της πανδημίας δεν μπορεί να υπάρξει, αλλά ο μαζικός εμβολιασμός θα περιορίσει το ιικό φορτίο».

Ο κ. Βατόπουλος τόνισε πως τα εμβόλια mRNA έχουν λιγότερες παρενέργειες, σχεδόν μηδενικές, ενώ σε περίπτωση αλλεργίας, υπάρχουν οδηγίες ώστε να αντιμετωπιστεί.

Σε αυτό το στάδιο ο κ. Τζανάκης ανέφερε: «Έχουμε τρεις θανάτους σε πολύ μικρά παιδιά, 30 θανάτους για άτομα κάτω των 39 ετών. Σε παιδί 15 χρονών βάλαμε απινιδωτή μετά από κορονοϊό. Συμπονούμε και συμπάσχουμε με τους γονείς. Θα πρέπει να πούμε όμως ότι σε δύο μέρες δεν μπορώ να φανταστώ μία αντίδραση στον οργανισμό που να σχετίζεται με το εμβόλιο. Η μυοκαρδίτιδα μπορεί άνετα να τεκμηριωθεί από την ιατροδικαστική εξέταση. Η θρόμβωση επίσης δεν μπορεί αν σηματοδοτηθεί μέσα σε δύο ημέρες. Σε αυτό το θάνατο δεν μπορώ να φανταστώ κάποιο μηχανισμό που να σχετίζεται με το εμβόλιο».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα