Νίκος Νικολόπουλος: Δυστυχώς οι διευκρινίσεις του κ. Στεφανάδη για το Επικούριο αντί να διαλευκάνουν δημιούργησαν νέα ερωτηματικά

31.03.2021 / 9:05
Screen-Shot-2021-03-30-at-12.08.00

“Διάλογος” Στεφανάδη – Νικολόπουλου για το Επικούριο. Οι απαντήσεις του βουλευτή και τα νέα ερωτήματα Νικολόπουλου:

Ο κ. Στεφανάδης αντέδρασε σε σύντομο χρόνο από τις δηλώσεις του προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και στελέχους του Κινήματος Ελεύθεροι Άνθρωποι Νίκου Νικολόπουλου.
Οι δηλώσεις αφορούσαν την δωρεάν παραχώρηση για μία εικοσαετία ανακαινισθέντος νεοκλασσικού κτιρίου 1000 τμ στο Βαθύ Σάμου. Η παραχώρηση της χρήσης έγινε στο «Ινστιτούτο έρευνας για την μακροζωία και την πρόληψη ασθενειών γήρατος» του κ. Στεφανάδη.
Δυστυχώς οι διευκρινίσεις του κ. Στεφανάδη αντί να διαλευκάνουν δημιούργησαν νέα ερωτηματικά.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις δηλώσεις του δεν έχει λάβει ποτέ το Ινστιτούτο κρατική χρηματοδότηση. Μπορεί να εννοεί ότι δεν έλαβε ούτε και κρατική επιχορήγηση η οποία είναι κάτι διαφορετικό.
Μένει όμως να διευκρινιστεί αν εννοεί και τα δύο. Δεδομένου ότι για την συντήρηση του κτιρίου θα καταβάλλεται ετησίως, από το Δημόσιο Ταμείο, ποσό των 150.000 ευρώ αναρωτιόμαστε πως θα χαρακτήριζε κανείς αυτό το ποσό.
Χρηματοδότηση, επιχορήγηση ή άλλη λέξη η οποία μας διαφεύγει. Πάντως το Δημόσιο θα πληρώνει 150.000 ευρώ το χρόνο, με όποιο όνομα θέλει ο κ. Στεφανάδης.
Επίσης απορούμε για την καταπόνηση που θα υφίσταται το κτίριο από τις δραστηριότητες του Ινστιτούτου ώστε να απαιτούνται για συντήρηση 150.000 ευρώ.
Διάσταση απόψεων επίσης υφίσταται και σχετικά με την δραστηριότητα του Ινστιτούτου. Ο κ. Στεφανάδης διατείνεται ότι έχει έντονη και πολυσχιδή δραστηριότητα παρά ταύτα η τοπική κοινωνία δεν έχει αντιληφθεί τα δεκάδες συνέδρια και σεμινάρια που διοργάνωσε και στέγασε το Ινστιτούτο σύμφωνα με τον κ. Στεφανάδη. Ευτυχώς όμως αυτό διευκρινίζεται εύκολα καθώς από το αρχείο του Ινστιτούτου μπορούμε να έχουμε όλες τις πληροφορίες για την θεματολογία, τους συμμετέχοντες, το πλήθος των συμμετοχών, τις ημερομηνίες διενέργειας κλπ. Πάντως εμείς όσο και αν αναζητήσαμε δεν βρήκαμε να υπάρχει καν ιστοσελίδα του Ινστιτούτου. Η ψηφιακή του παρουσία είναι αόρατη, τουλάχιστον σε μας.
Μια σημαντική πληροφορία που μας έδωσε ο κ. Στεφανάδης συσκοτίζει αντί να φωτίζει. «4. Σύμφωνα με την απόφαση , η Περιφέρεια θα προκηρύξει διαγωνισμό σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης για ένταξη του έργου σε ΣΔΙΤ….» Δηλαδή ένας ιδιώτης με δικά χρήματα θα εκτελέσει κάποιες εργασίες στο κτίριο και θα εισπράττει για κάποια χρόνια, πιθανώς 20, μίσθωμα που θα καταβάλει το Δημόσιο. Δηλαδή αν καταλαβαίνουμε καλά το Δημόσιο θα καταβάλει ετησίως 150.000 ευρώ για συντήρηση του κτιρίου που ανακαινίσθηκε πρόσφατα με χρήματα του ΕΣΠΑ, στο οποίο κτίριο σχεδιάζεται να γίνουν σημαντικού κόστους παρεμβάσεις από ιδιώτη οι οποίες θα εξοφληθούν σε βάθος χρόνου με την καταβολή μισθωμάτων από το Δημόσιο προς τον ιδιώτη. Μήπως απαιτούνται περισσότερες διευκρινήσεις από μια αναγγελία δέκα λέξεων; Ποια η λογική και ποιος ο στόχος όλων αυτών των διαδικασιών που έχουν σαν ορατό αποτέλεσμα την ροή μεγάλης ποσότητας χρήματος από το Δημόσιο προς διαφόρους αποδέκτες.

Υπάρχουν και άλλα ερωτήματα και επισημάνσεις που περιέχονται στην απάντηση του Νικ. Νικολόπουλου προς τον κ. Στεφανάδη, όχι ήσσονος σημασίας.

Δεν στοχεύουμε στην έναρξη αλληλογραφίας με τον κ. Στεφανάδη, όμως, ευελπιστούμε σε νέα διευκρινιστική επιστολή του προς χάριν της δεοντολογίας και της διαφάνειας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα