Νίκος Νικολόπουλος: Αθωώθηκε για τις δηλώσεις που αφορούσαν τους ομοφυλόφιλους

04.11.2020 / 16:36
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
nikolopoulos.png (1)

Αθώος κρίθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο πρώην βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος για τα όσα είχε δηλώσει δημόσια περί της ομοφυλοφιλίας. Ο κ. Νικολόπουλος δικαζόταν μετά από μήνυση που είχαν καταθέσει σε βάρος του ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις: Athens Pride, Thessaloniki Pride και ΟΛΚΕ.

Οι οργανώσεις είχαν κινηθεί νομικά το 2016, κατηγορώντας τον βουλευτή για ομοφοβικά σχόλια στην εκπομπή του Alpha TV «Αυτοψία», και υποκίνηση «σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος και βία κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων, που προσδιορίζονται με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου τους».

Ωστόσο, το δικαστήριο έκρινε ότι οι επίμαχες δηλώσεις δεν παραβαίνουν τις διατάξεις του νόμου.

Η αθώωση του Νίκου Νικολόπουλου έγινε γνωστή με ανάρτηση του πρώην βουλευτή στην οποία αναφέρει τα εξής:

«ΑΘΩΟΣ!

Αυτή είναι η ΣΗΜΕΡΙΝΗ απόφαση της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ αφού όσα υποστηρίζω για την ομοφυλοφιλία  είναι όσα υποστηρίζει η Αγία Γραφή οι κανόνες των οικουμενικών Συνόδων οι διδαχές των Αποστολών & των Πατέρων.

Ασφαλώς και  δεν είναι ούτε ρατσιστικά ούτε υποκινούν βία σε βάρος οποιουδήποτε!

Η ελληνική Δικαιοσύνη για μία ακόμα φορά απέδειξε σήμερα ότι η υπεράσπιση αρχών και αξιών που εμπεριέχονται στο Ευαγγέλιο και την Χριστιανική διδασκαλία, επουδενί στρέφονται κατά της αυτοδιάθεσης του ατόμου και του αναφαίρετου δικαιώματός του να διατηρεί οποιονδήποτε σεξουαλικό προσανατολισμό, πολύ περισσότερο δε,επουδενί αποτελούν προτροπή προς οποιαδήποτε μορφή βίας και ρατσισμού.

Όλοι γνωρίζουν ότι σε όλο μου το δημόσιο βίο, πάντοτε υπερασπίστηκα τις ηθικές αξίες του Χριστιανισμού και της Δημοκρατίας.

Χάριν αυτών με έστειλαν στη ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ οι πολίτες κοντά 30 χρονια.

Σε αυτές τις αξίες πιστεύει το ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ του οποίου είμαι Πρόεδρος.

Σε αυτό το πλαίσιο, ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΝΟΠΛΙΑΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ…

ούτε κρύφτηκα και ούτε έκρυψα ποτέ τις προσωπικές μου πεποιθήσεις, που άλλωστε αποτελούν πεποιθήσεις για εκατομμύρια χριστιανούς.

Αλλά και ποτέ δεν αρνήθηκα την έκφραση της αντίθετης άποψης, πολύ περισσότερο, ποτέ δεν επεδίωξα τον παραμικρό φανατισμό ή το παραμικρό μίσος σε βάρος συνανθρώπων. Άλλωστε, κάτι τέτοιο δεν συνάδει ούτε με τα πολιτικά,

ούτε με τα Χριστιανικά μου φρονήματα.

Ποτέ δεν αισθάνθηκα να αντιμάχομαι την διαφορετικότητα στον σεξουαλικό προσανατολισμό ως δικαίωμα, παρά μόνο τον φανατισμό που προέρχεται από όσους επιδιώκουν τη σιωπή των Χριστιανών και των απόψεων που αυτοί εκφράζουν.

Η ελευθερία του λόγου και των ιδεών αποτελούν θεμέλιο της Δημοκρατίας. Όπως και ο σεβασμός της πλειοψηφίας στη μειοψηφία…

Θα συνεχίσω να ομιλώ τη γλώσσα της ειλικρίνειας  και της αλήθειας

με την οποία πάντα μιλάω και να υπερασπίζομαι τον εαυτό και τις αρχές μου

σε κάθε βήμα, σε κάθε εποχή και απέναντι σε οποιονδήποτε,  με τον σεβασμό και το θάρρος που ταιριάζει σε έναν πολιτικό που τιμάται τόσα πολλά χρόνια από τους Έλληνες πολίτες  που ακόμα πιστεύουν στον ΘΕΟ, στην Πατρίδα, την Δημοκρατία και την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ !»

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα