Νίκος Μοίραλης: Όχι άλλες υποσχέσεις για την Μπάντα. Λύστε το!

22.03.2021 / 14:16
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
MOIRALIS-NIKOS

Η επέτειος των 200 χρόνων από την Επανάσταση βρίσκει την Πάτρα, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας χωρίς Μπάντα. Την ίδια ώρα δηλαδή που θα γίνονται λαμπρές εκδηλώσεις παρουσία μπάντας στο Μεσολόγγι, στη Ναύπακτο και αλλού, στην Πάτρα την πόλη με τη μεγάλη πολιτιστική παράδοση, την πόλη που είχε από τις πρώτες μπάντα στην χώρα και μάλιστα ξακουστή, θα βρισκόμαστε ακόμη σε συζητήσεις για το μέλλον του μουσικού συνόλου.
Θα ψάχνουμε με λίγα λόγια να δούμε αν μπορούμε να κάνουμε ό,τι κατάφεραν να κάνουν άλλες πόλεις, πολύ μικρότερες, εδώ και χρόνια. Η δική μας η μπάντα και σε αυτή την επέτειο θα είναι απούσα.
Για την ιστορία και μόνο αναφέρουμε ότι η πορεία της Μπάντας της Πάτρας ξεπερνάει τον ένα αιώνα, ενώ η φήμη της είχε ταξιδέψει σε άλλες μεγάλες πόλεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Δεν μιλάμε δηλαδή για μια πολυτέλεια για την πόλη όταν μιλάμε για την Μπάντα, αλλά για ένα μουσικό σύνολο που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της πολιτιστικής ιστορίας της πόλης. Μιλάμε για μια λαμπρή διαδρομή η οποία ανακόπηκε τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να οδηγηθούν τον μεν μουσικό σύνολο στην απαξίωση, οι δε εργαζόμενοι στον εμπαιγμό με συνεχείς υποσχέσεις επί υποχέσεων.
Τι να πρωτοθυμηθούμε;
Ήταν 6 Ιουλίου του 2016 όταν ο τότε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Οργανισμού Βασίλης Θωμόπουλος ανακοίνωνε ότι θα προβεί σε πρόχειρο διαγωνισμό για τη συγκρότηση και λειτουργία φιλαρμονικής ορχήστρας. Αποτέλεσμα μηδέν.
Ήταν 2 Μαΐου του 2019, τρία χρόνια μετά και μέσα στον μήνα των δημοτικών εκλογών όταν ο τότε Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Τάκης Πετρόπουλος ανακοίνωνε με δελτίο Τύπου ότι εγκρίθηκε από το Δ.Σ. η 6μηνη σύμβαση εργασίας για τους 34 πρώην μουσικούς της μπάντας. Και αυτό αποδείχθηκε μια ακόμη υπόσχεση. Για ένα προεκλογικό τρικ, λίγες ημέρες πριν πάμε στις κάλπες για τις δημοτικές εκλογές. Για τα μάτια του κόσμου και των ψηφοφόρων. Αποτέλεσμα μηδέν. Φτάσαμε στο 2021 και ακόμη ακούμε υποσχέσεις ότι θα προσληφθούν οι μουσικοί ως εξωτερικοί συνεργάτες με τίτλο κτήσης.
Ακόμη είμαστε στο στάδιο των υποσχέσεων. Και αυτή τη φορά δυστυχώς δεν μπορεί να βγει η Δημοτική Αρχή και να κατηγορήσει τους προηγούμενους, να τους ρίξει το ανάθεμα όπως αρέσκεται και όπως συνηθίζει. Αυτή τη φορά οι προηγούμενοι είναι οι … ίδιοι. Eίναι η Δημοτική Αρχή του κ. Πελετίδη που πρέπει να δώσει εξηγήσεις γιατί επί έξι και πλέον χρόνια δεν μπόρεσε να προσφέρει στην μπάντα τίποτα περισσότερο από υποσχέσεις.
Ως εκπρόσωπος της παράταξής μας «Πρωτεύουσα ξανά!-Γρηγόρης Αλεξόπουλος», ψήφισα τον προϋπολογισμό του 2021 υπό την προϋπόθεση ότι θα επιλυθεί μέσα στο χρόνο το θέμα της μπάντας. Απαιτούμε αυτή τη φορά πράξεις.
Κύριοι της Δημοτικής Αρχής, επιτέλους, όχι άλλες υποσχέσεις. Λύστε το!

Νίκος Μοίραλης, Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «Πρωτεύουσα ξανά!», μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα