Νίκος Μοίραλης: Γιατί με τον Ανδρουλάκη -Ο Γραμματέας της Ν.Ε. Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ στο «ΝΕΟΛΟΓΟ»

24.07.2021 / 19:00
1500

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΚΟΓΚΟΛΗ

Το Νίκο Ανδρουλάκη θεωρεί καταλληλότερο για πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, ο δημοτικός σύμβουλος και Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Μοίραλης, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας του ευρωβουλευτή. «Είναι η ιδανική λύση που μπορεί να δώσει τον αέρα αλλαγής και την πολυπόθητη ανανέωση που απαιτεί η κοινωνική μας βάση», σημειώνει χαρακτηριστικά, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον «Νεολόγο» των Πατρών. Ο κ. Μοίραλης θεωρεί πως «το διψήφιο ποσοστό και η αυτόνομη πορεία είναι βασικές προϋποθέσεις για το ΚΙΝΑΛ, για να πρωταγωνιστήσει ξανά στην πολιτική ζωή του τόπου, εκφράζοντας τους μη προνομιούχους, τη μεσαία κοινωνική τάξη και τη Νέα Γενιά».

Επιπροσθέτως, ο κ. Μοίραλης ψέγει την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο πεδίο της πανδημίας και στην εστίαση, ενώ αναφερόμενος στη δημοτική του παράταξη «Πάτρα, Πρωτεύουσα Ξανά», υποστηρίζει πως αυτή «ασκεί την πιο σοβαρή, μεστή και λογική αντιπολίτευση».

Προσφάτως δηλώσατε τη στήριξή σας στον Ευρωβουλευτή, Νίκο Ανδρουλάκη, για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Για ποιους λόγους;

Έχουμε μπει στην τελική κούρσα των εσωκομματικών διαδικασιών του Κινήματος Αλλαγής και νομοτελειακά όλοι οι σύντροφοι θα πραγματοποιήσουν την επιλογή τους, καταλήγοντας στον εκάστοτε υποψήφιο με βάση τα ατομικά τους κριτήρια. Στη σημερινή συγκυρία αξιολογώ πως, ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι η ιδανική λύση για να διαδεχθεί τη Φώφη Γεννηματά και να δώσει τον αέρα αλλαγής και την πολυπόθητη ανανέωση που απαιτεί η κοινωνική μας βάση.

Το ηγετικό του προφίλ, η συμπεριφορά του από το 2017 κι έπειτα, εντός των τειχών της παράταξης, η δράση του στην Ευρωβουλή με την έντονη ενασχόληση με τα εθνικά θέματα, την πολιτική προστασία και η καθολική κοινωνική αναγνώριση σε όλα τα επίπεδα στο ΠΑΣΟΚ, τον κατατάσσουν αδιαφιλονίκητο φαβορί.

Είναι η τελευταία μας ελπίδα να ανασκουμπωθούμε και να συσπειρώσουμε δυνάμεις που έχουν εγκαταλείψει την παράταξη προ πολλού. Στην Αχαΐα θα είναι πρώτος με σχετική διαφορά από τους δύο συνδιεκδικητές, διότι απευθύνεται στο ριζοσπαστικό κοινό, τις δυναμικές ηλικίες και έχει την αποδοχή των στελεχών μας στα επιμελητήρια, την αυτοδιοίκηση και τα τοπικά όργανα του ΚΙΝΑΛ.

Ποιος ο ρόλος του ΚΙΝΑΛ την επόμενη ημέρα σε επίπεδο κεντροαριστεράς; 

Το ΠΑΣΟΚ ως Κίνημα Αλλαγής, έχει μόνο ένα ρόλο στα δημόσια δρώμενα του τόπου μας, να πρωταγωνιστήσει και να πρωτοπορήσει, εκφράζοντας όλο το φάσμα των μη προνομιούχων της εποχής μας, την μεσαία κοινωνική τάξη που εξαλείφεται εσκεμμένα από τις πολιτικές των τελευταίων χρόνων και τη Νέα Γενιά, που αρνείται να ασχοληθεί με την πολιτική στο σύνολο της και απαξιώνει το σύστημα απέχοντας από τις διαδικασίες. Το διψήφιο ποσοστό και η αυτόνομη πορεία είναι βασικές προϋποθέσεις, ώστε να πραγματοποιήσουμε το άλμα εμπρός και να λειτουργήσουμε πολλαπλασιαστικά δείχνοντας ένα άλλο πρόσωπο προς τους αντιπάλους μας εντός και εκτός του Ελληνικού κοινοβουλίου. Δεν είναι στην ιδιοσυγκρασία των στελεχών μας και των ψηφοφόρων μας η ικανοποίηση με την μετριότητα και ο ρόλος του μικρού κόμματος.

Πως κρίνετε τους χειρισμούς της κυβέρνησης σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας, με φόντο την εστίαση, στην οποία δραστηριοποιείστε, μεταξύ άλλων ασχολιών σας;

Η σημερινή κυβέρνηση διαχειρίστηκε το πρώτο κύμα της πανδημίας άψογα και έδωσε ένα μήνυμα υπακοής των μέτρων και σεβασμού των αποφάσεων της προς την πλειοψηφία των Ελλήνων. Τα λίγα κρούσματα και οι χαμηλές ροές εισαγωγής στις ΜΕΘ, σε σχέση με ό,τι συνέβαινε στις γειτονικές χώρες της Ευρώπης, ήταν αδιαμφισβήτητα στοιχεία που αναγνώρισε όλο το πολιτικό και κοινοβουλευτικό φάσμα. Δυστυχώς, δεν προετοιμάστηκε σωστά και δεν αξιολόγησε την απειλή του δεύτερου κύματος της υγειονομικής κρίσης με αποτέλεσμα να πάνε περίπατο οι θυσίες και η υπακοή των Ελλήνων. Σπασμωδικές κινήσεις, αποφάσεις εν θερμώ, θολά μηνύματα με διττή προσέγγιση και το παρατεταμένο lockdown, προκάλεσαν την αγανάκτηση του κόσμου. Μπαίνοντας στη φάση του εμβολιασμού τα πράγματα χειροτέρεψαν αντί να καλυτερέψουν, γιατί δημιούργησαν την ψευδαίσθηση στο κόσμο, πως με το εμβόλιο ο Γολγοθάς τους τελειώνει. Δυστυχώς, οι εμβολιασμένοι βλέπουν πως έχουν την ασπίδα προστασίας για την ζωή τους, αλλά παραμένουν ακόμη σε στενό κλοιό με περιορισμούς στα ατομικά τους δικαιώματα. Η εστίαση δυστυχώς από την πρώτη φάση μέχρι και το σημερινό κύμα, ήταν το εύκολο θύμα και ο αποδιοπομπαίος τράγος που θυσιάστηκε στο βωμό του κοινού καλού. Οψόμεθα…

Είστε από τους νεότερους δημοτικούς συμβούλους στην Πάτρα, με την παράταξη του Γρηγόρη Αλεξόπουλου. Στα δύο χρόνια θητείας σας ποιά γεύση σας αφήνει η ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση; Θα συνεχίζατε; Τι θέλετε να αλλάξει στην Αχαϊκή πρωτεύουσα;

Στον Δήμο της Πάτρας με την παράταξη μας «Πάτρα, Πρωτεύουσα Ξανά», πραγματοποιούμε κατά την άποψη μου την πιο σοβαρή, μεστή και λογική αντιπολίτευση για το καλό της πόλης μας. Πολλές φορές στηρίξαμε προτάσεις της δημοτικής αρχής κι όπου κρίναμε ότι είναι αναγκαίο, συμπορευτήκαμε με το σύνολο της αντιπολίτευσης για να κατατεθεί μια εναλλακτική πρόταση. Βρισκόμαστε στην μέση της αυτοδιοικητικής διαδρομής και μετά βεβαιότητας μπορούμε να πούμε πως, η σημερινή δημοτική αρχή δεν έχει περάσει εύκολα όπως έγινε στην πρώτη της θητεία. Απαιτείται από την δική μας πλευρά να εντείνουμε τις δράσεις μας στη κοινωνία και να καταστήσουμε σαφές στους συνδημότες μας, πως η Πάτρα δεν πρέπει να βολεύεται με την μετριότητα και την απλή επίλυση θεμάτων καθημερινότητας. Ο επικεφαλής μας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, μπορεί να εγγυηθεί την συνέχεια της παράταξης μας, την δημιουργία πλειοψηφικού ρεύματος και την διεκδίκηση της πρώτης θέσης στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2023. Ο πολιτικός χρόνος που ακολουθεί είναι ιδιαίτερα πυκνός και το νέο εκλογικό σύστημα στην αυτοδιοίκηση θα σταματήσει τον κατακερματισμό και θα επιβάλει συνεργασίες που θα ανακατατάξουν τον δημοτικό χάρτη της Πάτρας…

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα