Νίκος Μοίραλης: «Απευθυνόμαστε σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες»

30.09.2023 / 11:00
moiralis

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΓΚΟΛΗΣ

«Η δεύτερη Κυριακή, εκεί όπου θα θέσουμε έκδηλα τα πολιτικά διλήμματα που αφορούν τον πολίτη», είναι ο στόχος της παράταξης που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον Σπύρο Σκιαδαρέση, όπως σημειώνει ο Νίκος Μοίραλης στο «Νεολόγο». «Απευθυνόμαστε κυρίως στις δυνάμεις που στήριξαν τον πολιτικό μας φορέα στις εθνικές κάλπες αλλά και σε αυτούς που θέτουν τον εαυτό τους στην όχθη των δυνάμενων του εφικτού και του ρεαλισμού», προσθέτει χαρακτηριστικά.

Κατά τον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Αχαΐας «πρέπει να αλλάξει η ηγεσία της περιφέρειας λόγω της αλαζονείας και της αδιαφορίας της σημερινής άρχουσας τάξης».

Για ποιους λόγους οι πολίτες να επιλέξουν τον Σπύρο Σκιαδαρέση για περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας; Ποιος είναι ο εκλογικός στόχος;

Οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας στις 8 Οκτωβρίου θα κληθούν να αποφασίσουν για την πολιτική κατεύθυνση που θέλουν να δώσουν στην περιφέρεια μας.

Όσοι επιθυμούν να έχουν μια περιφέρεια που θα φέρει στο προσκήνιο τους πολλούς και θα αφήσει τους ημέτερους σε δεύτερη μοίρα θα στηρίξουν Σπύρο Σκιαδαρεση. Όσοι επιθυμούν να υπάρχει λογοδοσία, διαφάνεια και διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους πριν τις μεγάλες αποφάσεις θα στηρίξουν Σπύρο Σκιαδαρέση. Όσοι επιθυμούν να έχουν μια περιφερειακή αρχή που θα πρωταγωνιστεί και θα μάχεται για την ανάπτυξη και την προοπτική του τόπου θα στηρίξουν Σπύρο Σκιαδαρέση.

Ο εκλογικός μας στόχος είναι τα ποσοστά της περιφερειακής παράταξης να είναι ανώτερα των εθνικών εκλογών και να καταφέρουμε να οδηγήσουμε την κούρσα της περιφέρειας στην δεύτερη Κυριακή όπου θα θέσουμε έκδηλα τα πολιτικά διλήμματα που αφορούν τον πολίτη.

Σημειώστε μας παρακαλώ τις διαφορές που έχει η περιφερειακή παράταξη που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ σε σχέση με τους άλλους συνδυασμούς. Σε ποιους απευθύνεστε;

Η Περιφερειακή μας παράταξη έχει ανανεωθεί κατά κόρον και στην πλειοψηφία της αποτελείται από ανθρώπους που για πρώτη φορά μπαίνουν στον αυτοδιοικητικό στίβο σε περιφερειακό επίπεδο. Αποτελείται αποκλειστικά από ανθρώπους του μόχθου που αγωνίζονται σε επαγγελματικό επίπεδο και βιώνουν την υποψηφιότητα τους ως ένα κοινωνικό λειτούργημα με σκοπό να βελτιωθεί η καθημερινότητα τους.

Η περιφερειακή μας παράταξη έχει ως πυλώνα τον πολιτικό μας φορέα, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, αλλά έχει κάνει διεύρυνση προς όλους τους λογικούς, δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες που αισθάνονται την ανάγκη να αλλάξει τιμόνι η ηγεσία της περιφέρειας λόγω της αλαζονείας και της αδιαφορίας της σημερινής άρχουσας τάξης. Δεν είναι δέσμια συμφερόντων ούτε εξυπηρετεί εξωγενείς παράγοντες. Από την άλλη πλευρά η περιφερειακή μας παράταξη δεν επικαλείται την ανεξαρτησία ούτε την παρθενογένεση.

Για αυτό το λόγο απευθυνόμαστε κυρίως στις δυνάμεις που στήριξαν τον πολιτικό μας φορέα στις εθνικές κάλπες αλλά και σε αυτούς που θέτουν τον εαυτό τους στην όχθη των δυνάμενων του εφικτού και του ρεαλισμού.

Σας προβληματίζει το ότι στέλεχος που προέρχεται από τον χώρο σας έχει λάβει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ; Είστε συσπειρωμένοι;

Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι η αξιωματική αντιπολίτευση στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας και είναι απόλυτα λογικό να έχει επιλέξει ένα κομματικό ψηφοδέλτιο για την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Θα δώσουν κι αυτοί όπως και εμείς την μάχη των ιδεών σε πολιτικό επίπεδο και θα κριθούμε από το τελικό αποτέλεσμα. Για μας η κάθε υποψηφιότητα έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και την αντιμετωπίζουμε σε ένα αξιοπρεπές πλαίσιο αντιπαράθεσης με σκοπό την ανάδειξη της δικιάς μας πρότασης. Στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα και σίγουρα θα επιδιώξουμε να υπάρχει πεδίο συνεννόησης στην περίπτωση που οδηγηθούμε σε δεύτερη Κυριακή.

Η παράταξη μας τις τελευταίες δέκα μέρες όπου η πλειοψηφία του κόσμου κάνει την τελική του επιλογή θα είναι παρούσα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για να διατυμπανίσει την εναλλακτική μας πρόταση και το προοδευτικό μας πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα