Νίκος Ανδρουλάκης: Η παντοδυναμία Μητσοτάκη ο πραγματικός φόβος

29.05.2023 / 20:20
nikos-androulakis-10

Κάλεσμα σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες προκειμένου η χώρα να αποκτήσει αξιόπιστη αντιπολίτευση απηύθυνε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Στην εισήγηση του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε απ’ όλους, εκλεγέντες βουλευτές, υποψήφιους και ηγετικά στελέχη να προχωρήσουν σε νέα πορεία στον λαό για να γίνει σαφές το πολιτικό μήνυμα του κόμματος.

«Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες για να αποκτήσει η χώρα αξιόπιστη προοδευτική δύναμη, που θα μπορεί να αντιμετωπίσει ευθέως τη συντήρηση με προγραμματικό λόγο. Επενδύουμε στην ενότητα του λαού και όχι στον διχασμό, τον οποίο τροφοδοτούν για να επιβιώσουν οι ψηφιακές τους συμμορίες», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Επίθεση στην ΝΔ
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ απάντησε και στις δηλώσεις που έχει κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την στρατηγική της Χαριλάου Τρικούπη.

«Πραγματικός φόβος δεν είναι αυτός της ακυβερνησίας αλλά της παντοδυναμίας του συστήματος εξουσίας του κ. Μητσοτάκη, που απέδειξε ότι δεν σέβεται τους φόρους του ελληνικού λαού μοιράζοντας δισεκατομμύρια σε απευθείας αναθέσεις με πελατειακό τρόπο την περίοδο της πανδημίας, άφησε στο έλεος το ΕΣΥ και την Παιδεία, με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι ανισότητες, ενώ το στεγαστικό του πρόγραμμα ήδη απέτυχε καθώς οι τιμές των ενοικίων συνεχίζουν να καλπάζουν», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Και συνέχισε: «Ο κ. Μητσοτάκης ας αφήσει τους χαρακτηρισμούς για το ΠΑΣΟΚ γιατί οι πελατειακές πολιτικές επιλογές του για τους λίγους πρόσθεσαν 50 δισεκατομμύρια στο δημόσιο χρέος, καταγράφεται το υψηλότερο εμπορικό έλλειμμα από το 2010 και τα ελληνικά νοικοκυριά είναι τρίτα από το τέλος σε αγοραστική δύναμη στην ΕΕ».

Κλιμάκωσε δε την κριτική του στη ΝΔ με αφορμή τη δημόσια στήριξη των Φαήλου Κρανιδιώτη και Γιώργου Καρατζαφέρη. «Η δημόσια δήλωση του Φαήλου Κρανιδιώτη για τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας είναι το ξεγύμνωμα του τυχοδιωκτισμού του συστήματος εξουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, που μετά τις υποκλοπές και τις επιθέσεις στις ανεξάρτητες αρχές, αποκαλύπτονται και τα κόμματα-δορυφόροι δείχνοντας σε ποιες επικίνδυνες ατραπούς οδηγείται το πολιτικό μας σύστημα μακριά από την ευρωπαϊκή κανονικότητα», υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ενωτικό κλίμα
Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΛΑΛ άναψε το «πράσινο φως» για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, την οποία εισηγήθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Το κλίμα ήταν ενωτικό και όλα τα στελέχη και μέλη του επισήμαναν την ανάγκη το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής να αυξήσει τα ποσοστά του για να γίνει ο αντίπαλος προοδευτικός πολιτικός πόλος στη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη ακόμη και να διεκδικήσει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η αντιπαράθεση θα γίνει με τη ΝΔ προβάλλοντας το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για να καταστεί σαφής η εναλλακτική προοδευτική πρόταση του για τη χώρα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα