Παρασκευή, 3.02.2023, 4:24 μμ

Νίκος Ανδρουλάκης: Απολύτως καταδικαστέα η στρατιωτική εισβολή ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία

24.02.2022 / 19:25
androulakis1-768x512-1-768x512-1-768x512

«Η στρατιωτική εισβολή ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία είναι απολύτως καταδικαστέα. Βασικές αρχές του Διεθνούς Δικαίου, όπως ο σεβασμός της εθνικής κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας, παραμερίστηκαν από τη δύναμη του ισχυρού», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ καλεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, που συνεδριάζει σήμερα, να αποδείξει με πράξεις ότι υπερασπίζεται τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, ενώ τονίζει την ανάγκη κοινής εξωτερικής πολιτικής.

«Μπροστά σε αυτές τις δραματικές εξελίξεις το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στη σημερινή του συνεδρίαση, οφείλει να αποδείξει ότι έχει τη βούληση να υπερασπιστεί τις αρχές και τις αξίες μας με πράξεις. Περισσότερο από ποτέ αναδεικνύεται η ανάγκης Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής, για να διασφαλίσουμε την ειρήνη, την ευημερία και τη σταθερότητα των ευρωπαϊκών λαών».

«Η σκέψη μας είναι στους Έλληνες της Μαριούπολης, αλλά και σε όλους τους πολίτες της Ουκρανίας που δέχονται μία ασύμμετρη επίθεση», αναφέρει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα