Νίκη Μπακογιάννη: «Δέχθηκα και εγώ ανήθικη πρόταση από παράγοντα του ΣΕΓΑΣ»

17.01.2021 / 15:20
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
210117143212_41838958_109360263360935_4583168569453314048_o-1536x1168

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε η Σοφία Μπεκατώρου μετά την αποκάλυψή της στο Marie Claire και την Εβίτα Τσιλοχρήστου για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από παράγοντα του αθλητισμού.

Μετά τις αθλήτριες Μάνια Μπίκοφ και Ραμπέα Ιατρίδου που μέσω των σόσιαλ μίντια και προς ένδειξη συμπαράστασης στη Χρυσή Ολυμπιονίκη μίλησαν για τις δικές τους τραυματικές εμπειρίες, η αργυρή Ολυμπιονίκης στο ύψος Νίκη Μπακογιάννη αποφάσισε να εξομολογηθεί τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε από παράγοντα του ΣΕΓΑΣ.

Σε συνέντευξή της στο sports3.gr και τη Ζέτα Θεοδωρακοπούλου, η Νίκη Μπακογιάννη ανέφερε ότι σε ηλικία 29 ετών εμπιστεύτηκε έναν παράγοντα της ομοσπονδίας της, ο οποίος πλέον δε βρίσκεται στη ζωή και βγήκε μαζί του για ένα αθώο καφέ.

Ακολουθεί το απόσπασμα:

Τι είδους παρενόχληση δέχτηκες;
«Όχι σεξουαλική κακοποίηση, αλλά παρενόχληση.»

Από παράγοντα του αθλητισμού;
«Από παράγοντα του ΣΕΓΑΣ. Τώρα έχει πεθάνει… προς Θεού δεν είναι ο Στράτος Μολυβάς. ‘Ήθελα να σου πω γι αυτήν την περίπτωση στο παρελθόν. Αλλά νομίζω ότι ο αθλητισμός είναι ένας χώρος που τα έχει «αυτά» μέσα. Δέχεσαι πράγματα. Και όταν φοράς αυτά που φοράς, όταν γυμνάζεσαι σε κοιτάζουν και περίεργα, όταν κυκλοφορείς με κολάν… Στην προπόνηση δέχεσαι και ένα βλέμμα παραπάνω, σε κοιτάζουν λίγο διαφορετικά. […] «Συναντάς ανθρώπους που είχαν κάποια πόστα στο παρελθόν… Θυμάμαι, το μυαλό μου δεν πήγαινε ποτέ σ΄αυτό: ΄Ότι δηλαδή μπορεί κάποιος να θέλει να πιει έναν καφέ μαζί σου, σε ένα χώρο δημόσιο και να έχει κάτι άλλο στο μυαλό του. […] Ξέρεις, ήταν ένας άνθρωπος που μου είπε ότι θα ήθελε να συναντηθούμε, να μιλήσουμε σχετικά με τον αθλητισμό και ολ΄αυτά. Αλλά το μυαλό αυτού του ανθρώπου ήταν για κάτι άλλο, το οποίο στην αρχή δεν το κατάλαβα, αλλά στην πορεία της συζήτησης, άρχισα να καταλαβαίνω ότι κάτι άλλο ήθελε και… Θυμάμαι εκείνη τη στιγμή ζήτησα τη βοήθεια μιας κοπέλας που έμενε πολύ κοντά και ήρθε. Ήταν και αυτή παλιά αθλήτρια κι ήρθε στον χώρο που πίναμε καφέ για να μπορέσω να τον ξεφορτωθώ. Δεν μπορούσα να βρω άλλη λύση, ντρεπόμουν κιόλας. ‘Έλεγα αυτός ο άνθρωπος που είναι 50 χρόνια μεγαλύτερος από μένα-δεν ξέρω πόσα ακριβώς- και σκεφτόταν κάτι τέτοιο. Μου έκανε εντύπωση, είχα σοκαριστεί, το μυαλό μου δεν είχε πάει σ΄ αυτό το πράγμα».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα