Νιγηρία: Συνελήφθησαν 67 άνθρωποι σε παράνομο γάμο ομοφυλοφίλων

30.08.2023 / 17:00
nigeria_police

Έφοδο κατά τη διάρκεια γάμου ομόφυλων ζευγαριών, που είναι παράνομος στη χώρα έκανε η αστυνομία της Νιγηρίας, στην πόλη Γουάρι της πολιτείας Ντέλτα, που βρίσκεται στα νότια. Οι αρχές προχώρησαν σε 67 συλλήψεις.

Η αστυνομία έλαβε πληροφορίες από την τελετή κατά τη διάρκεια ανάκρισης ενός άντρα τραβεστί στις 27 Αυγούστου, ανέφερε σε ανακοίνωσή του αργά χθες το βράδυ ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Ντέλτα, Εντάφε Μπράιτ.

Η ανακοίνωση ωστόσο δεν λέει πότε πραγματοποιήθηκε η έφοδος.

Στην Νιγηρία, όπως και στις περισσότερες περιοχές της Αφρικής, η ομοφυλοφιλία θεωρείται γενικώς μη αποδεκτή και ένας νόμος του 2014 κατά της ομοφυλοφιλίας τέθηκε σε ισχύ παρά την διεθνή κατακραυγή.

Η παρενδυσία (το να ντύνεται κανείς με γυναικεία ρούχα) δεν είναι παράνομη, αλλά τείνει να μην είναι κοινωνικά αποδεκτή.

«Οι αστυνομικοί κατεδίωξαν και συνέλαβαν συνολικά 67 υπόπτους τόσο άνδρες όσο και γυναίκες που φέρεται ότι πραγματοποιούσαν και συμμετείχαν σε μια γαμήλια τελετή ατόμων του ίδιου φύλου», είπε ο Μπράιτ και πρόσθεσε ότι γίνονται προσπάθειες να συλληφθούν και άλλοι που διέφυγαν.

Οι ερευνητές αποκάλυψαν ότι ένας προσκεκλημένος σε κατάσταση μέθης, ο οποίος συνελήφθη στην διάρκεια της εφόδου, φέρεται ότι βιάστηκε από έναν ύποπτο που στη συνέχεια διέφυγε, σημείωσε ο Μπράιτ.

Ο νόμος κατά των ομοφυλοφίλων στην πολυπληθέστερη αυτή χώρα της Αφρικής προβλέπει ποινή φυλάκισης έως και 14 ετών για τους καταδικασθέντες και απαγορεύει τον γάμο ομοφύλων, τις σχέσεις μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου και την συμμετοχή σε οργανώσεις για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα