Νέο σοκ στην καλλιτεχνική κολύμβηση – Αποσύρθηκε λόγω κορωνοϊού από τους Ολυμπιακούς όλη η ομάδα

03.08.2021 / 10:52
rlqsguxfif6108e4f796671

Τρεις αθλήτριες της καλλιτεχνικής κολύμβησης διαγνώσθηκαν θετικές στον κορονοϊό μετά από έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκαν στο Τόκιο για τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είχε προηγηθεί ένα ακόμη κρούσμα σε αθλήτρια της ίδιας ομάδας, ενώ ο κορονοϊός είχε πρωτοεμφανιστεί σε συνοδό της ομάδας.

Ως εκ τούτου, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η συμμετοχή της εθνικής ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης αποσύρεται από τους αγώνες. Πρέπει να τονιστεί πάντως πως όλα τα μέλη της ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης πήγαν στο Τόκιο έχοντας αρνητικά τεστ, ενώ κι εκεί σε νέα τεστ που υποβλήθηκαν από τις ιαπωνικές αρχές, επίσης είχαν αρνητικά τεστ.

Οι αθλήτριες δεν έχουν εμφανή συμπτώματα και αποχώρησαν από το Ολυμπιακό Χωριό προκειμένου να μείνουν σε ξενοδοχείο καραντίνας. Παράλληλα, όπως σημειώνει η ΕΟΕ, όλο το προηγούμενο διάστημα, λόγω του πρώτου κρούσματος που υπήρξε, η ομάδα της καλλιτεχνικής κολύμβησης δεν ήρθε σε επαφή με άλλα μέλη της ελληνικής αποστολής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΕ: «Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοινώνει ότι βρέθηκαν τρία νέα θετικά κρούσματα κορωνοϊού στην ομάδα της καλλιτεχνικής κολύμβησης, μετά από τον έλεγχο που έγινε. Και οι τρεις αθλήτριες που δεν έχουν εμφανή συμπτώματα, θα αποχωρήσουν από το Ολυμπιακό Χωριό και θα συνεχίσουν τη διαμονή τους σε ξενοδοχείο καραντίνας.

H συγκεκριμένη ομάδα από την πρώτη μέρα της διαμονής της στο Ολυμπιακό Χωριό δεν ήρθε σε επαφή με άλλα μέλη της ελληνικής αποστολής για ευνόητους λόγους. Μετά από αυτή την εξέλιξη, δεν θα υπάρχει εκπροσώπηση της Ελλάδας στο ομαδικό της συγχρονισμένης κολύμβησης. Η ΕΟΕ είναι συνεχώς στο πλευρό των αθλητριών και παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα