Παρασκευή, 9.04.2021, 11:25 μμ

Νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ έρχεται μόνο για την εστίαση

20.02.2021 / 10:42
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ÅÐÁÍÁËÅÉÔÏÕÑÃÅÉÁ ÊÁÔÁÓÔÇÌÁÔÙÍ ÅÓÔÉÁÓÇÓ- ÊÁÖÅ ÓÔÇÍ ÐÁÔÑÁ. ÄÅÕÔÅÑÁ 25 ÌÁÇ 2020. (EUROKINISSI)

Νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την εστίαση ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόγραμμα θα αφορά μόνο την εστίαση και θα διατεθεί προκειμένου να στηριχθεί ο εν λόγω τομέας, καθώς υπέστη μεγάλες απώλειες από την πανδημία του κορονοϊού. Στόχος είναι να ενισχυθούν οι επιχειρηματίες του κλάδου ενόψει του επικείμενου ανοίγματος.

Εκτιμάται ότι θα απαιτηθούν τουλάχιστον δύο χρόνια, για να επανέλθει στα προ covid επίπεδα ο κλάδος της εστίασης, ο οποίος έχασε πέρυσι πάνω από 3,5 δισ. ευρώ. Στελέχη της αγοράς εκτιμούν ότι 3 στις 10 επιχειρήσεις εστίασης θα αναγκαστούν να κατεβάσουν οριστικά “ρολά” καθώς έχουν λυγίσει από το βάρος των ληξιπρόθεσμων οφειλών που συσσωρεύονται.

Σήμερα στον κλάδο, ο οποίος υπολογίζεται ότι συμμετέχει -άμεσα και έμμεσα- στο 10% του ΑΕΠ, δραστηριοποιούνται 80.000 επιχειρήσεις στις οποίες απασχολούνται περί τους 330.000 εργαζόμενους, συνεπώς καθίσταται σαφές, ότι το μέγεθος της οικονομικής καταστροφής είναι τεράστιο και οι συνέπειες ανυπολόγιστες.

Σήμα στις επιχειρήσεις που κάνουν δεξιώσεις, catering, γάμους και αντίστοιχες εκδηλώσεις στέλνει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης,  εκτιμώντας ότι στις αρχές Μαΐου θα επιτραπεί το άνοιγμα αυτού του κλάδου. Στόχος είναι πολίτες και επιχειρηματίες να μπορέσουν να κάνουν τον προγραμματισμό τους, δεδομένου ότι εδώ και ένα χρόνο έχουν απαγορευτεί οι εκδηλώσεις και ο όγκος των αιτημάτων είναι πολύ μεγάλος.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα