Νέο κόμμα δεξιά της ΝΔ; Διακήρυξή του κυκλοφορεί και στην Πάτρα

18.01.2021 / 9:06
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Χωρίς τίτλο

Εντείνονται ο ζυμώσεις στον πολιτικό χώρο δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, με στόχο τη δημιουργία πολιτικού φορέα, που θα καλύψει πολιτικά τους ψηφοφόρους του χώρου, καθώς πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν κεντρώο πολιτικό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος δεν μπορεί να τους καλύψει. Το μήνυμα αυτό φαίνεται να έχει πάρει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος στον πρόσφατο ανασχηματισμό, έγειρε προς τα δεξιά το ιδεολογικό στίγμα της κυβέρνησης, δίνοντας χαρτοφυλάκια σε μια σειρά από συντηρητικούς βουλευτές του κόμματος.
Άλλωστε, η περίοδος «μυρίζει εκλογές» με ορίζοντα το φθινόπωρο του 2021, γεγονός που ενισχύει τις ζυμώσεις στο χώρο της δεξιάς… πολυκατοικίας.
Ήδη υπάρχει το κόμμα του προερχόμενου από το ΛΑΟΣ Κυριάκου Βελόπουλου, ο οποίος πλέον έχει και κοινοβουλευτική εκπροσώπηση με την «Ελληνική Λύση».
Ωστόσο, αδιάφοροι δεν είναι και ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Φαήλος Κρανιδιώτης, ο οποίος έχει ιδρύσει το κόμμα «Νέα Δεξιά» και ο Θάνος Τζήμερος, ο οποίος στις τελευταίες εθνικές εκλογές του 2019, έλαβε 41.631 ψήφους και ποσοστό 0,74%. Οι δυο τους βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις για εκλογική συνεργασία, όποτε αυτές και εάν γίνουν.
Συζητήσεις για τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα, γίνονται και σε ένα μπλοκ «παλαιοκαραμανλικών», και «σαμαρικών», που έχει βρει κοινό κώδικα και αναζητά πολιτική έκφραση.

«Σφήνα» η πρωτοβουλία «Πρώτα η Ελλάδα»

Με σύνθημα «ΠΡΩΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ», κυκλοφορεί τελευταία και στην Πάτρα μια διακήρυξη που προαναγγέλλει τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα, ο οποίος σαφώς τοποθετείται δεξιά της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα, οι γνωρίζοντες κάνουν λόγο για μια πρωτοβουλία που έχει αναφορές στις ΗΠΑ, με την οποία – άλλωστε – ζητούν να υπάρξει μεγαλύτερη συνεργασία, ιδιαίτερα στο ζήτημα της εθνικής άμυνας.
Η συγκεκριμένη διακήρυξη, όπως αναφέρεται σ’ αυτήν, στοχεύει στη συγκρότηση «ενός πολιτικού φορέα που κυρίαρχο και κεντρικό στόχο θα έχει την συνένωση. Την εθνική ενότητα. Την σύνθεση δυνάμεων. Να συνενώσει, Πρόσωπα σε μικρές ή μεγάλες κοινωνικές δυνάμεις, να συνδιοργανώσει Κινήματα, και Ομάδες Προσώπων. Να συνθέσει και ανασυνθέσει Φορείς και οργανώσεις σε ένα εθνικό σκοπό. Σε Ένα μεγάλο κοινωνικό πρόσημο. ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ».
Και η διακήρυξη καταλήγει ως εξής: «Δηλώνουμε όλοι έτοιμοι και συν υπογράφουμε για άλλη μια μεγάλη επανάσταση των Ελλήνων. Για την Ανάσταση του Γένους των Ελλήνων. Για την Πνευματική Ανάταξη του Έθνους μας. Για την ουσιαστική μετεξέλιξη Έθνους μας σε ένα κράτος ισχυρό!
Για την επιβίωση του Ελληνισμού. Για την αναβίωση Ηθών, Ιδεών και Αξιών».

(εφ. Νεολόγος)

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα