Νέο αρνητικό ρεκόρ με 8.881 ημερήσια κρούσματα στη Σουηδία

17.12.2020 / 23:38
Police investigate the scene following a shooting on Monday outside an Internet Cafe in central Malmo, southern Sweden, Tuesday June 18, 2018, leaving three people dead the local police spokesperson stated early Tuesday morning.  The incident is believed to be part of feuds between criminal gangs. (Johan Nilsson / TT via AP)

Σε επίπεδα ρεκόρ ο αριθμός των κρουσμάτων στη Σουηδία – η οποία με την αντισυμβατική στρατηγική καταπολέμησης της πανδημίας ήρθε στο παγκόσμιο προσκήνιο – καθώς κατέγραψε σήμερα 8.881 ημερήσια κρούσματα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της σουηδικής Υπηρεσίας Υγείας.

Η αύξηση συγκρίνεται με το προηγούμενο υψηλό των 7.935 ημερήσιων κρουσμάτων που καταγράφηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Η Σουηδία κατέγραψε επίσης 91 νέους θανάτους, οι οποίοι αυξάνουν σε 7.893 τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την πανδημία. Οι καταγεγραμμένοι θάνατοι σημειώνονται συνήθως σε διάστημα αρκετών ημερών ή και εβδομάδων μερικές φορές, πριν προστεθούν στην καταμέτρηση της Υπηρεσίας Υγείας που επικαιροποιείται τέσσερις φορές την εβδομάδα.about:blank

Το κατά κεφαλήν ποσοστό θνητότητας από τον νέο κορωνοϊό στη Σουηδία είναι αρκετές φορές υψηλότερο από το αντίστοιχο των σκανδιναβικών γειτονικών της χωρών, αλλά χαμηλότερο από το ποσοστό αρκετών ευρωπαϊκών χωρών που επέλεξαν το μέτρο της καραντίνας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα