Νεκτάριος Φαρμάκης: “Το πάθημα μας έχει γίνει μάθημα”- Τι ανέφερε για τους εμβολιασμούς ο περιφερειάρχης στον MAX FM

07.07.2021 / 11:48
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
nektarios-farmakis

«Όλοι οι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης, έγινε φανερό ότι πρέπει να δράσουμε προληπτικά, έχοντας όλα τα σημάδια. Με βάσει τους αριθμούς λοιπόν, θα πρέπει να λειτουργήσουμε προφητικά. Να ενημερωθεί η κοινωνία μας και να υπάρξει μια τμηματική διαδικασία εμβολιασμού. Ο καθένας μας είναι πρεσβευτής του συμφέροντός του και μετέπειτα της κοινωνίας», δήλωσε το πρωί της Τετάρτης ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης στον MAX FM και στην εκπομπή του Αλέξανδρου Κογκόλη τονίζοντας ότι πρέπει να υψώσουμε ακόμα πιο πολύ το ήδη υπάρχον τείχος ανοσίας και ο μόνος τρόπος είναι ο εμβολιασμός.

Είναι ακόμα αρκετοί εκείνοι που δεν έχουν εμβολιαστεί για πολλούς λόγους, όχι απαραίτητα συνωμοσιολογικούς. Πολλοί το μεταθέτουν μέχρι και για Σεπτέμβρη κάτι το οποίο όπως τόνισε ο Νεκτάριος Φαρμάκης, μπορεί να αποτελέσει απειλή γιατί τότείσως να είναι αργά τότε. Η αυξητική ροπή που υπάρχει τις τελευταίες ημέρες πρέπει να αποφευχθεί στο να καταλήξει σε μεγάλη αύξηση που θα μας γυρίσει σε πισωγυρίσματα. Έχουμε ζήσει και τον εγκλωβισμό και την αποστασιοποίηση καθώς και τα οικονομικά αποτελέσματα. «Το πάθημα πλέον μας έχει γίνει μάθημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης.

Πλέον είναι εφικτό ακόμα και με κινητά συνεργεία να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί. Η τοπική αυτοδιοίκηση θα προσπαθήσει όσο γίνεται να απλοποιήσει τη διαδικασία. Είναι κοινωνική ευθύνη άλλωστε να πείσουμε ο ένας τον άλλον. Στόχος άλλωστε, σύμφωνα με τον Νεκάτριο Φαρμάκη, είναι η ηλικιακή ομάδα 18-34 που εκ των πραγμάτων είναι πιο κοινωνικά ενεργή ηλικία, μια κοινωνικότητα που αποτελεί από μόνη της τον μεγαλύτερο επιταχυντή της μεταφοράς του ιού.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα