Νεκροί δύο δημοσιογράφοι από ισραηλινά πλήγματα στο Λίβανο

21.11.2023 / 16:14
lebanon_dimosiografoi

Δύο δημοσιογράφοι που εργάζονταν για λιβανέζικο τηλεοπτικό σταθμό και ένα τρίτο άτομο σκοτώθηκαν σήμερα από ισραηλινό πλήγμα κοντά στο σύνορο με το Ισραήλ, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα του Λιβάνου και το δίκτυο Al Mayadeen.

Σύμφωνα με το Al Mayadeen, το περιστατικό σημειώθηκε κοντά στην πόλη Τιρ Χάρφα, περίπου ένα μίλι από το ισραηλινό σύνορο και στοχοθέτησε σκοπίμως το τηλεοπτικό συνεργείο γιατί το δίκτυο είναι φιλοπαλαιστινιακό και υπέρ της ιρανικής περιφερειακής στρατιωτικής συμμαχίας.

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Νατζίμπ Μικάτι κατηγόρησε και ο ίδιος το Ισραήλ αναφέροντας σε ανακοίνωσή του ότι το πλήγμα συνιστά ισραηλινή απόπειρα φίμωσης των μέσων ενημέρωσης. Ο στρατός του Ισραήλ δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Το Al Mayadeen κατονόμασε τους δημοσιογράφους που σκοτώθηκαν και εργάζονταν για αυτό: πρόκειται για τον Φαράχ Όμαρ, ανταποκριτή, και τον Ράμπι αλ Μεμάρι, εικονολήπτη.Το τρίτο άτομο που σκοτώθηκε στην επίθεση ήταν ο Χουσέιν Ακίλ, ο οποίος βρισκόταν στο σημείο όπου έκανε γυρίσματα το συνεργείο.

Περισσότεροι από 50 δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί από τις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την Επιτροπή Προστασίας των Δημοσιογράφων — η πλειονότητα στη Γάζα.

Ένα δεύτερο χτύπημα του Ισραήλ σε ένα αυτοκίνητο περίπου επτά μίλια από τα σύνορα και κοντά στην πόλη Τύρος του νότιου Λιβάνου σκότωσε τέσσερις ανθρώπους όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες.

Η βία στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου έχει κλιμακωθεί, αυξάνοντας τους φόβους της Δύσης για διευρυνόμενο πόλεμο στη Μέση Ανατολή που θα μπορούσε να προσελκύσει τόσο τις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και το Ιράν.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα