Νέες διαδικτυακές απάτες με θύματα Πατρινούς – Τους πήραν συνολικά 12.800 ευρώ

27.05.2022 / 17:34
peripoliko5-8

Ασταμάτητοι είναι οι απατεώνες του Διαδικτύου που παγιδεύουν καθημερινά ανυποψίαστους πολίτες σε όλη τη χώρα με τις μεθόδους του «phishing» ή της αγοράς μέσω αγγελίας. Τη μεγαλύτερη «μπάζα» έκανε ένας άγνωστος, ο οποίος εξαπάτησε έναν άνδρα από την Ημαθία.

Στην Ασφάλεια Πατρών το απόγευμα της Τετάρτης προσήλθαν δυο καταγγελίες από κατοίκους της Πάτρας που έπεσαν θύματα διατραπεζικής απάτης. Στην πρώτη, ένας άγνωστος επικοινώνησε τηλεφωνικά με έναν άνδρα παριστάνοντας τον γιο του λογιστή του και ζήτησε τους κωδικούς πρόσβασης στο e-banking, δήθεν για να του καταθέσει το επίδομα ρεύματος των 600 ευρώ! Μόλις απέκτησε τους κωδικούς, όμως, μετέφερε από τον λογαριασμό του 8.000 ευρώ.

Στην δεύτερη περίπτωση, ένας άνδρας από την Πάτρα δέχθηκε στο κινητό του μήνυμα με link που οδηγούσε σε ιστότοπο ο οποίος έμοιαζε με εκείνον της τράπεζας στην οποία έχει λογαριασμό. Εκεί, του ζητήθηκε να επιβεβαιώσει τους κωδικούς του, αλλά όταν το έκανε παραχώρησε πρόσβαση σε άγνωστο που μετέφερε από τον λογαριασμό του 4.800 ευρώ

Ο δράστης τηλεφώνησε στο θύμα, δήθεν για μια αγγελία που είχε αναρτήσει στο Διαδίκτυο και του ζήτησε να πατήσει στον σύνδεσμο που του έστειλε με sms στο κινητό του, ώστε να ολοκληρωθεί ηλεκτρονικά η πληρωμή για το προϊόν που ήθελε να αγοράσει. Όμως, η ιστοσελίδα που έμοιαζε με της τράπεζας ήταν απατηλή και ο δράστης απέκτησε πρόσβαση στον λογαριασμό του, από τον οποίο μετέφερε σε άλλους το ποσό των 13.515 ευρώ.

Η δεύτερη απάτη έγινε σε βάρος Έλληνα στην περιοχή του Νέστου στην Καβάλα. Ο δράστης κατάφερε με διάφορα προσχήματα να αποσπάσει τους κωδικούς πρόσβασης του θύματος στο e-banking την Τετάρτη, με αποτέλεσμα να μεταφέρει μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής από τον λογαριασμό του το. Την προανάκριση για την υπόθεση διενεργούν οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος.

ΠΗΓΗ

.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα