Νέα θέση ευθύνης για την Α. Μαστοράκου

04.06.2023 / 21:00
IMG_20230427_153330

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με τον κ. Φαρμάκη θα έχει ενεργό ρόλο στις εξελίξεις στον Οργανισμό.

Στη νέα Συμβουλευτική Επιτροπή Επιστημόνων του ΕΦΚΑ, με τετραετή θητεία, θα βρίσκεται πλέον, κατόπιν σχετικής Υπουργικής Απόφασης, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας, Άννα Μαστοράκου. Πρόκειται για μία καίρια θέση ευθύνης ενόψει των εξελίξεων στο Φορέα.

Η εν λόγω επιτροπή αποτελεί το υψηλότερο βήμα υποβολής εισηγήσεων προς το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΦΚΑ, το οποίο καλείται με τη σειρά του να αποφασίσει.

Στις σημαντικές αρμοδιότητες της Επιτροπής για τη λειτουργία του ΕΦΚΑ περιλαμβάνονται: Η συνδρομή προς το Δ.Σ. για τον καθορισμό της δράσης και τη χάραξη των γενικών κατευθύνσεων λειτουργίας του, η διαχείριση της περιουσίας και των εσόδων του, η ανάδειξη εκπροσώπων των ασφαλισμένων στο Δ.Σ. του Φορέα και η επεξεργασία και  εισήγηση προτάσεων για την τροποποίηση των διατάξεων του Οργανισμού.

Στο μεταξύ, στις 3 Μαΐου, συγκλήθηκε η Συμβουλευτική Επιτροπή Επιστημόνων, με πρώτο θέμα την εκλογή μελών για το εκλεκτορικό σώμα, από το οποίο θα εκλεγούν δύο εκ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΚΑ. Στη συνεδρίαση εξελέγη ομόφωνα μέλος του εκλεκτορικού σώματος εκ μέρους των υγειονομικών, η Άννα Μαστοράκου, η οποία είναι μέλος και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον Νεκτάριο Φαρμάκη.

Η ίδια χαρακτήρισε το έργο της επιτροπής «ιδιαιτέρως πολύπλοκο, καθώς οι δαιδαλώδεις αδικίες του Νόμου Κατρούγκαλου πρέπει να αντικατασταθούν από μία δίκαιη και ανθρώπινη διανομή των συντάξεων, με ταυτόχρονη άρση των στρεβλώσεων και της οριζόντιας κατεδάφισης των συνταγματικών δικαιωμάτων των δικαιούχων».

Νέα θέση ευθύνης για την Α. Μαστοράκου 2

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Νεολόγος

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα