Νέα τεχνολογία επιτρέπει πάτημα κουμπιών στο ασανσέρ, χωρίς καθόλου άγγιγμα

29.01.2021 / 16:06
πάτημα κουμπιών στο ασανσέρ, χωρίς καθόλου άγγιγμα

Ναι, ο ιός μπορεί να επιβιώσει σε επιφάνειες. Όχι, δεν πρέπει να αγγίζουμε το πρόσωπό μας με βρώμικα χέρια. Πότε τα χέρια μας είναι βρώμικα; Σχεδόν πάντα. Ειδικά αν μπαίνουμε πολύ σχυνά σε ασανσέρ, με κουμπιά πατημένα από δεκάδες ή εκατοντάδες άλλους ανθρώπους.

Υπήρξε μια ραγδαία ανάπτυξη τελευταία, και λογικό, στην χρήση τεχνολογιών χωρίς επαφή. Το στούντιο Stuck Design της Σιγκαπούρης οραματίζεται έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι δεν θα χρειάζεται καν να πατήσουν τα κουμπιά στον ανελκυστήρα με τα δάχτυλά τους για να φτάσουν στον όροφο όπου πρέπει να πάνε. Η τεχνολογία Kinetic Touchless του στούντιο μπορεί να μιμηθεί την κίνηση των δακτύλων ενός ατόμου και να αναδημιουργήσει την απτική απόκριση πατώντας απλώς ένα κουμπί.

Έτσι, η διαδικασία έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από ό, τι θα είχε το απλό πέρασμα του χεριού από μπροστά. Το θέμα είναι να πατάμε, αλλά να μην αγγίζουμε.

Η εν λόγω τεχνολογία λειτουργεί χρησιμοποιώντας την κίνηση ως μέθοδο εισαγωγής, οπότε δεν χρειάζεται άμεση επαφή και, επίσης, μπορεί να μιμηθεί την κίνηση από απόσταση. Το στούντιο λέει ότι ο τύπος της αφής επαφής που προσφέρει η τεχνολογία του μπορεί να εφαρμοστεί και σε διάφορες χειρονομίες. Αυτό σημαίνει ότι τα κουμπιά που χρησιμοποιούν την τεχνολογία μπορούν να βυθιστούν προς τα μέσα ή να κινηθούν προς τα έξω εάν ο χρήστης κάνει μια ώθηση ή τραβώντας κίνηση. Μια σειρά κουμπιών μπορεί επίσης να ακολουθήσει το δάχτυλο του χρήστη, εάν κάνει ολισθαίνουσα κίνηση.

Το στούντιο έχει ήδη δημιουργήσει ένα λειτουργικό πρωτότυπο, αλλά η τεχνολογία είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο και δεν μπορεί να υπάρξει προς το παρόν μέσα σε ανελκυστήρες. Υπομονή και αντισηπτικό ως τότε…

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα