Νέα τάση του Tiktok: Η αφαίρεση στοματικού λίπους και ο κίνδυνος που κρύβει

04.07.2023 / 22:10
Plastiki-1-696x514

Ένα σμιλεμένο πρόσωπο με μια λεπτή γραμμή σαγονιού και σχεδόν καθόλου μάγουλα. Αυτό ακριβώς το αποτέλεσμα επιζητούν οι γυναίκες που πηγαίνουν στον πλαστικό χειρουργό ζητώντας αφαίρεση του στοματικού λίπους, γνωστής και ως Buccal Fat Removal. Σε αυτή τη διαδικασία κόβεται και από τα δύο μάγουλα ένα μικρό επίθεμα λίπους.

Αυτού του είδους αισθητικές επεμβάσεις γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς χάρη σε διασημότητες, όπως το μοντέλο από την Αμερική Κρίσι Τέιγκεν, η οποία με μια δημοσίευσή της στο Tiktok έφερε την αφαίρεση του στοματικού λίπους στο προσκήνιο. Ο πλαστικός χειρούργος Ντέτλεβ Χέμπεμπραντ όμως κρατά τις επιφυλάξεις του και προειδοποιεί: «Πρέπει να αποθαρρύνουμε τους νέους», αναφέρει ο Πρόεδρος της Ένωσης Γερμανών Πλαστικών και Αισθητικών Χειρούργων στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ο Χέμπεμπραντ έχει κάνει μέχρι στιγμής περίπου 10 επεμβάσεις αφαίρεσης στοματικού λίπους. Αλλά όπως παρατηρεί, η ζήτηση έχει αυξηθεί ειδικά μεταξύ των ατόμων ηλικίας 20 με 25 ετών, μια φοβερή τάση για τον ίδιο, καθώς πολλοί ασθενείς αυτής της ηλικίας δεν σκέφτονται τις μακροπρόθεσμες συνέπειες.

Δημοφιλείς λόγω…Tiktok

Επιστημονικά η επέμβαση αυτή ονομάζεται «διχεκτομή» και είναι σχετικά απλή. Διαρκεί μόνο μισή ώρα και γίνεται υπό τοπική αναισθησία. Ωστόσο μετά από χρόνια μπορούν να προκύψουν προβλήματα, όταν η επιδερμίδα δεν είναι πια σφριγηλή. «Βασικά δημιουργείται ένα ψηλόλιγνο πρόσωπο. Για κάποιο διάστημα είναι ωραίο, αλλά αργότερα ένα τέτοιο πρόσωπο μπορεί να  φαίνεται γερασμένο πολύ πριν την ώρα του», εξηγεί ο γιατρός.

Παρόλα αυτά οι χρήστες των σόσιαλ μίντια και ειδικά του Tiktok δεν επηρεάζονται, καθώς βίντεο με Hashtag #buccalfatremoval έχουν πάνω από 182 εκατομμύρια προβολές. Υπάρχουν αμέτρητα βίντεο νεαρών γυναικών που δείχνουν το πρόσωπό τους πριν και μετά την αφαίρεση του στοματικού λίπους, οι περισσότερες από τις οποίες μάλιστα έχουν προβεί σε πολλαπλές επεμβάσεις. Τα βίντεο αυτά ωστόσο περιλαμβάνουν και γνωστά πρόσωπα της σοουμπίζ όπως το μοντέλο Μπέλα Χαντίντ ή την ηθοποιό Ζόι Κράβιτζ, της οποίας τα ζυγωματικά είναι φανερά αλλαγμένα. Ωστόσο μόνο η Κρίσι Τέιγκεν έχει παραδεχτεί ότι έκανε μια τέτοια παρέμβαση στο πρόσωπο της. «Ναι το έκανα, και τι έγινε;», δήλωσε η ίδια στον προσωπικό λογαριασμό της στο Instagram το 2021.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα