Νέα Σμύρνη: Βίντεο που «αθωώνουν» τον «Ινδιάνο» έδωσε ο δικηγόρος του

18.03.2021 / 19:48
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ντα 4

Δυο βίντεο από το απόγευμα της Τρίτης 9 Μαρτίου που φέρεται να δείχνουν τον 30χρονο κατηγορούμενο για την επίθεση στον αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ στη Νέα Σμύρνη να βρίσκεται στην Ελευσίνα, έδωσε στην δημοσιότητα ο δικηγόρος του.

Ο συνήγορος του 30χρονου προσωρινά κρατούμενου κ.Παύλος Σαράκης, εξέδωσε και ανακοίνωση με αφορμή τα βίντεο στα οποία φέρεται ο 30χρονος να βρίσκεται την επίμαχη ημέρα στην Ελευσίνα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι: “Σήμερα δημοσιοποιούμε ένα video από το πάρκο στο «Λιμανάκι» της Ελευσίνας, με το οποίο επαληθεύονται πλήρως οι ισχυρισμοί του εντολέα μας, αλλά και των μαρτύρων,  ότι την Τρίτη 9 Μαρτίου, κατά τον επίμαχο χρόνο βρισκόταν στην Δ.Αττική και όχι στην Ν. Σμύρνη.

Είναι τραγικό το γεγονός ότι η ΕΛ.ΑΣ. και η Ελληνική Δικαιοσύνη παρασύρθηκαν από ένα ψυχικά ανισόρροπο πρόσωπο, συνέλαβαν και απέδωσαν βαρύτατο κατηγορητήριο σ’ έναν αθώο συμπολίτη μας. Και όχι μόνον αυτό, τον προφυλάκισαν αγνοώντας προκλητικά τα στοιχεία και τις μαρτυρίες της υπεράσπισης. Είναι υποχρέωση πλέον της ανακρίτριας να διατάξει οίκοθεν την άρση της προσωρινής κράτησης, βάσει του άρθρου 291 § 1 ΚΠΔ. Αν δεν το πράξει, οφείλει η ηγεσία της Δικαιοσύνης να παρέμβει και να την ελέγξει πειθαρχικά και ποινικά για τις πράξεις και παραλείψεις της. Είναι αδιανόητο  και μείζον θέμα,  για ένα  Ευρωπαϊκό Κράτος Δικαίου, η προφυλάκιση ενός αθώου συμπολίτη μας  – όχι μόνον χωρίς στοιχεία -, αλλά αντίθετα με αποδείξεις  που καταρρίπτουν στο σύνολό του, το  εις βάρος  του κατηγορητήριο».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα