Νέα Σμύρνη: Ποιός ο ρόλος του έλληνα άφαντου νονού

25.12.2022 / 10:12
nea smyrni

Μετά τα γενικευμένα επεισόδια, τον Μάρτιο του 2021, στη Νέα Σμύρνη ύστερα από τον ξυλοδαρμό πολιτών σε ελέγχους για τον κορωνοϊό περιπολούσε στην ευρύτερη περιοχή μόνο μία Ομάδα ΔΙΑΣ αντί έξι που ήταν προηγουμένως. Με την ΕΛ.ΑΣ. να φτάνει, όπως συμβαίνει συνήθως, από το ένα άκρο των άσκοπων, βίαιων ενεργειών στο άλλο της πλήρους αδράνειας. Ακόμη τα τελευταία χρόνια είχε αποσυρθεί ένας 62χρονος έλληνας ποινικός που είχε ομάδα 17 μπράβων και σημαντικές διασυνδέσεις στον χώρο της «ελληνικής μαφίας» και ο οποίος πωλούσε προστασία κι υπηρεσίες «ασφαλείας» στα δεκάδες μαγαζιά της Νέας Σμύρνης και της Καλλιθέας.


Τέσσερα από τα μέλη της συμμορίας αυτής και συνεργάτες ποινικοί έχουν δολοφονηθεί. Ετσι αυτό το… κενό αστυνόμευσης κι εποπτείας από έλληνες «νονούς της νύχτας» φαίνεται να κάλυψε ο 44χρονος Αλβανός με το ψευδώνυμο «Νίκος» που δολοφονήθηκε την Κυριακή το βράδυ από έναν επαγγελματία εκτελεστή που έδρασε και διέφυγε πλέον, με χαρακτηριστική ευκολία, χωρίς πλέον καμιά αστυνομική καταδίωξη», τονίζει υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τη δολοφονία, εν μέσω δεκάδων ανυποψίαστων πολιτών, σε καφετέρια της Νέας Σμύρνης, δύο Αλβανών και συνεχίζει: «Πράγματι υπάρχουν μερικές υπόνοιες ότι αυτή η εν ψυχρώ δολοφονία, εν μέσω δεκάδων πολιτών, σχετίζεται με υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών και με επίκληση διαμαχών με πρώην συνεργούς του. Χωρίς όμως να υπάρχουν σαφή στοιχεία.


Ομως πρέπει να ερευνηθεί διεξοδικά ότι το θύμα είχε «προστριβές» κυρίως με έγκλειστους αλβανούς κακοποιούς με μεγάλη ισχύ στον χώρο της αλβανικής μαφίας, από τους οποίους έχουν εκπορευθεί κι άλλα παρόμοια «συμβόλαια θανάτου» με αντίστοιχες επιδεικτικές εγκληματικές ενέργειες μέσα σε καφετέριες κι άλλα πολυσύχναστα μέρη. Με κίνητρο όχι κάποιο χαμένο φορτίο χασίς, όπως έχει αναφερθεί, αλλά την «ισχύ» που είχε αποκτήσει το θέμα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Κάτι που υποβοηθούσε τον έλεγχο διακίνησης κοκαΐνης αλλά και πώλησης προστασίας σε αρκετά μαγαζιά της περιοχής. Ο «Νίκος» δεν πίεζε εξοντωτικά τους έλληνες καταστηματάρχες, αλλά είχε προβλήματα με ομοεθνείς του για τα έσοδα από παράνομες δραστηριότητες. Πλέον με τη δράση του οργανωμένου αλβανικού εγκλήματος στην Ελλάδα υπάρχει τεράστιο πρόβλημα αφού κυριαρχεί σταδιακά στον χώρο της νύχτας και των ναρκωτικών. Οπως κι ότι στα «ξεκαθαρίσματά» τους δεν συνυπολογίζουν τον κίνδυνο παράπλευρων ανθρώπινων απωλειών».


Ναρκωτικά


Σχετικά με τους δύο Αλβανούς 41 και 44 ετών που δολοφονήθηκαν σε καφετέρια της Νέας Σμύ,ρνης, σύμφωνα με το υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ., ο ένας είχε κατηγορηθεί για καλλιέργεια χασίς στην Κόρινθο, για ληστείες στα Ιωάννινα και για παράνομη διακίνηση λαθρομεταναστών – με ταχύπλοο – στην Ιταλία. Ο άλλος είχε κατηγορηθεί για την τακτική παρουσία του σε παράνομες λέσχες, χωρίς να έχει εμπλακεί σε άλλες σοβαρές ποινικές ενέργειες. Με τους αστυνομικούς να εστιάζουν την προσοχή τους στον «επαγγελματικό» τρόπο που έδρασε ο εκτελεστής, στους πυροβολισμούς που έριξε με το ένα του χέρι – μη φοβούμενος τον κίνδυνο ανάκρουσης του όπλου – και στον τρόπο άμεσης διαφυγής του. Οπως και στο γεγονός ότι δεν δίστασε να δράσει μέσα σε τόσο κόσμο. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μάλιστα δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο ίδιος δράστης να υποκρύπτεται πίσω από τις δολοφονίες τον Μάιο του 2021, σε καφετέρια στα Σεπόλια, ενός 32χρονου αλβανού ποινικού (ύποπτου για ληστείες και «συμβόλαια θανάτου»), όπως κι εκείνη ενός άλλου 39χρονου ομοεθνούς του τον Οκτώβριο του 2021 σε άλλη καφετέρια στην περιοχή του Αγίου Παύλου στο κέντρο της Αθήνας. Τρεις δολοφονικές επιθέσεις που παρουσιάζουν εντυπωσιακές ομοιότητες και επανεξετάζονται από τους αστυνομικούς.

Ποινικοί


Πλέον τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο η αιματηρή επίθεση στη Νέα Σμύρνη να προέρχεται από αλβανούς κρατουμένους σε φυλακές της Νότιας Ελλάδας που έχουν θεωρηθεί ύποπτοι και για άλλες παρόμοιες υποθέσεις εναντίον ελλήνων κι αλβανών «αντιπάλων» τους. Ενας εξ αυτών είχε συμμετάσχει σε μεγάλη απόδραση από περιφερειακή φυλακή και ένας άλλος είχε απασχολήσει πολλές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., ανάμεσά τους και την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Με φυσικούς αυτουργούς κακοποιούς από τη γειτονική χώρα που πολλές φορές χρησιμοποιούνται και για «συμβόλαια θανάτου» με θύματα έλληνες ποινικούς. Με κύριο φόβο οι σχετικές εγκληματικές επιθέσεις με τους ίδιους οργανωτές να μη σταματούν εδώ.


ΠΗΓΗ: in.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα