Νέα προνόμια και σε άλλες ηλικιακές ομάδες εξετάζει η Κυβέρνηση-Τι γίνεται με τους 60-65 και 40-45

01.07.2021 / 9:38
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
emvol1-2-1-1-1024x673

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοίνωσε ότι προβληματίζουν οι ηλικίες 60-65 και 40-45 και ως εκ τούτου εξετάζεται παροχή κινήτρων προκειμένου να εμβολιαστούν και αυτές οι ομάδες.

Στη διστακτικότητα του συνόλου του πληθυσμού 60-65 ετών καθώς και 40-45 ετών, να προχωρήσουν σε μαζικούς εμβολιασμούς για τη νόσο Covid-19, αναφέρθηκε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ο οποίος τόνισε πως υπάρχει ανησυχία και προβληματισμός καθότι η μετάλλαξη δέλτα καλπάζει με γοργούς ρυθμούς.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανακοίνωσε, εξετάζεται η παροχή κινήτρων και για αυτή την ομάδα.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε επίσης και στην εφαρμογή που θα σκανάρει το πιστοποιητικό εμβολιασμού και θα επιτρέπει την είσοδο ή μη στα καταστήματα εστίασης και συγκεκριμένα είπε:

Στις 20 Ιουλίου και όχι στις 15 Ιουλίου που αναμενόταν θα είναι έτοιμη η εφαρμογή για το «σκανάρισμα» των εμβολιασμένων και μη από τους καταστηματάρχες. Η εφαρμογή αυτή, που θα έχουν στην κατοχή τους οι καταστηματάρχες, θα σκανάρει το QR CODE του πράσινου πιστοποιητικού ή θα εισάγεται ο ΑΜΚΑ του πελάτη και έτσι θα διασταυρώνεται το εάν έχει εμβολιαστεί ή όχι.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει παροχή κινήτρων και για τους νέους και συγκεκριμένα για την ομάδα 18-25 ετών μέσω του Freedom pass.

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε πως θα δοθεί μία ψηφιακή κάρτα 150 ευρώ, ένα voucher, η οποία ονομάζεται freedom pass, και η οποία θα δίνεται ανά ΑΜΚΑ κάθε νέου που πηγαίνει να εμβολιαστεί.

Η «επιβράβευση» όπως τη χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός είναι μια δωροκάρτα 150 ευρώ που θα δοθεί σε όσους νέους 18-25 ετών κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου.

Θα αποθηκευτεί στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού διαθέσιμο πριν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μία σειρά δραστηριοτήτων.

θα καλύπτει εισιτήρια για ταξίδια, έξοδα για ξενοδοχεία και είσοδο σε χώρους πολιτισμού, θέατρα, συναυλίες, μουσεία. Η διαδικασία θα είναι απλή και η κάρτα θα δημιουργείται αυτόματα με τον ΑΜΚΑ τους. Θα έχει προπληρωθεί από το κράτος και θα εξαντλείται σταδιακά ανάλογα με τη χρήση της.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα