Νέα παράταση στα δωρεάν διόδια -Μέχρι πότε θα ισχύσει και σε ποιους αυτοκινητόδροµους

18.09.2023 / 9:11
egnatia-odos

Νέα παράταση στη δωρεάν διέλευση από τα διόδια στον Ε65 και στο τµήµα του Αυτοκινητόδροµου Αιγαίου από τη Νίκαια έως τον Μαλιακό Κόλπο, ανακοίνωσε χθες το απόγευµα το υπουργείο Υποδοµών και Μεταφορών.

Την ίδια στιγµή ο αποκλεισµός της Εθνικής Οδού για τα βαρέα οχήµατα συνεχίζεται παρά το γεγονός ότι έχει επιτραπεί η διέλευση των ΙΧ. Συγκεκριµένα, σύµφωνα µε την ανακοίνωση του υπουργείου, παρατείνεται έως τις 6 π.µ. της Τετάρτης 20 Σεπτεµβρίου η δωρεάν διέλευση όλων των οχηµάτων από τα διόδια στον αυτοκινητόδροµο Ε65 και στο τµήµα του Αυτοκινητοδρόµου Αιγαίου από Νίκαια έως Μαλιακό Κόλπο, συµπεριλαµβανοµένων και των πλευρικών διοδίων στην εν λόγω περιοχή, µε εντολή του Υπουργού Υποδοµών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα και του Υφυπουργού Υποδοµών και Μεταφορών, αρµόδιου για τις Υποδοµές, Νίκου Ταχιάου.

Επίσης, µε σκοπό τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας εξαιτίας των επιπτώσεων της κακοκαιρίας «Daniel», παρατείνεται για το ίδιο διάστηµα, η δωρεάν διέλευση από τα διόδια για τα οχήµατα άνω των 3,5 τόνων στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης», στα διόδια της Εγνατίας Οδού µεταξύ Θεσσαλονίκης και διασταύρωσης µε Ιόνια Οδό και κατά µήκος της Ιόνιας Οδού, ανεξαρτήτως κατευθύνσεως. Το υπουργείο υπενθυµίζει ότι οι παραχωρησιούχοι οφείλουν να τηρήσουν αρχείο µε την αναλυτική καταγραφή των διελεύσεων. Το κόστος θα αναλάβει το ∆ηµόσιο, δυνάµει των Συµβάσεων Παραχώρησης, ενώ θα ακολουθήσει νέα ενηµέρωση εάν απαιτηθεί τυχόν παράταση του έκτακτου αυτού µέτρου.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα