Νέα μέτρα: Τι ισχύει για εστίαση, γήπεδα και γυμναστήρια

24.08.2021 / 13:12
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Óôéãìéüôõðï áðü ôï Üíïéãìá ôçò  åóôßáóçò óôï Íáýðëéï. ÄåõôÝñá 3 ÌáÀïõ 2021. 
(EUROKINISSI/ÐÁÐÁÄÏÐÏÕËÏÓ ÂÁÓÉËÇÓ)

Αποκλειστικά για εμβολιασμένους ή νοσήσαντες τους τελευταίους έξι μήνες, με την επίδειξη σχετικού πιστοποιητικού και έλεγχο ταυτοπροσωπίας, θα είναι οι κλειστοί χώροι σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Για το διάστημα 13 Σεπτεμβρίου 2021 έως 31 Μαρτίου 2022 θα ισχύσουν μέτρα υποχρεωτικής διάγνωσης Covid-19 για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί

Ειδικότερα, σε όλους τους κλειστούς χώρους θα εισέρχονται πλέον μόνο εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες τους τελευταίους έξι μήνες συμπολίτες μας. Το μέτρο ισχύει και για τους κλειστούς χώρους της εστίασης.

Στα θέατρα, τους κινηματογράφους, τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να εισέρχονται με την επίδειξη αποτελέσματος rapid test αντιγόνου το οποίο θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί έως και 48 ώρες πριν. Το μέτρο αυτό ισχύει και για τα κλειστά γυμναστήρια και αθλητικά γυμναστήρια. Στα γήπεδα, επίσης, θα εισέρχονται μόνο εμβολιασμένοι. 

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας ο εργοδότης έχει το δικαίωμα μα γνωρίζει αν οι εργαζόμενοι είναι εμβολιασμένοι ή ανεμβολίαστοι.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα